Русия нанесе мощен ракетен удар по Киев, има жертви (ВИДЕО)

Русия нанесе мощен ракетен удар по Киев, има жертви (ВИДЕО)

Разразил се е пожар на територията на детска градина

Русия нанесе мощен ракетен удар по Киев, столичните власти съобщиха за осем жертви. 10 души са ранени, двама са хоспитализирани, а на други е оказана помощ от медици на място, предаде Vesti.bg. 

В района на Подолск отломки от ракети са паднали на територията на няколко предприятия, а в Шевченковски район е горял апартамент в жилищна сграда, съобщи в Telegram кметът на Киев Виталий Кличко.

Според Киевската градска военна администрация в резултат на въздушна атака в район Святошински, преди това в жилищна сграда, ударната вълна е счупила прозорци. В квартал Шевченко осколки са повредили жилищна сграда.

В същия район по предварителни данни има пожар на територията на детска градина.

По предварителна информация в квартал Шевченко са регистрирани и пожари на коли. Към мястото на инцидента са изпратени спасители.

“В района на Подолск, в резултат на падащи ракетни отломки, избухна пожар в трансформаторна подстанция и в двуетажна нежилищна сграда’, добави градският управител.

По-късно Кличко съобщи, че в същия район гори покрив на жилищна сграда. Освен това столичният глава уточни, че в квартал Святошински прозорците на две девететажни сгради са били счупени от ударната вълна. Кличко написа, че са известни четири жертви – една жена в Святошински район и трима души в Шевченковски. Малко по-късно кметът сподели, че вече са известни осем жертви.

“До момента няма хоспитализирани. Лекарите оказаха помощ на всички на място”, каза Кличко.

По-рано през нощта бе съобщено, че от база в северния Мурмански регион стратегически бомбардировачи Ту-95. Впоследствие стана известно, че вражеските ракетни оръжия се насочват към Киев.

No payment method connected. Contact seller.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram

Подобни

Времето

17°C Усеща се 16°C
1001hPa 59% 100% 2m/s 360deg

16°C Усещане 16°C
1002hPa 62% 20% 5m/s 160deg

14°C Усещане 14°C
1000hPa 77% 100% 3m/s 100deg