С още 12 млн. лв. продължава преобразяването на Кайсиева градина (ВИДЕО И СНИМКИ)

Строителните дейности по довършване на цялостния ремонт на „Кайсиева градина“, район “Владислав Варненчик” започнаха. Те обхващат района, заключен между бул. „Трети март“, ул. „Асен Разцветников“ и ул. „Проф. д-р Емил Станчев“. На мястото край  бл. 207 и бл. 208 днес бяха кметът на Варна Иван Портних и районният кмет Николай Костадинов.


Проектът предвижда благоустрояване на междублоковите пространства с изграждане на нови паркоместа, озеленяване, детски, спортни и фитнес площадки, обособяване на зони за отдих. След това започва рехабилитация и ново изграждане на вътрешно кварталната улична мрежа, нови алеи и тротоарни настилки, осигуряване на достъпна среда за хора в неравностойно положение, ново енергоспестяващо осветление.

“Подробният устройствен план на „Кайсиева градина“ е бил одобрен още 2010 г. и с него са реституирани в реални граници много терени между блоковите, където е извършено строителство. През 2016 г. наложихме мораториум върху строителните дейности, който обаче падна в съда. Това е причината в част от „Кайсиева градина“, където вече направихме ремонти, да има необлагородени терени, които са частни”,  обясни Иван Портних.

Южната част на “Кайсиева градина” бе обновена през 2020 година, след като с постановление на Министерския съвет правителството на Бойко Борисов осигури 8 млн. лв. за благоустрояването на района. Вторият етап, който започна днес, стана възможен с осигуряване на заемни средства с решение на Общинския съвет във Варна.

“Уважаеми съкварталци от 2ри микрорайон, днес започнахме строителните работи по довършването на цялостния ремонт на Кайсиева градина в северната част. Началото е в карето на 207 бл. и 208 бл.и е с подготовка на терена и направата на водоплътните настилки около блоковете, както и фундаментите на предвидените в проекта нови детски и спортни площадки. Постепенно строително-монтажните работи ще преминат в ремонт на съществуващите улици, паркинги, озеленяване… Напомням, че срокът за изпълнение е 10 месеца, в които ще бъдат извършени множество дейности (чака ни доста работа) по дългоочакваният от всички ни ремонт, затова настоятелно моля за вашите своевремени сигнали по отношение на установени нередности! Предварително се извинявам за неудобството, което ще бъде причинено и моля за вашето търпение! Благодаря за разбирането!”, обърна се към съкварталците във фейсбук и кметът на район “Владиславово” Николай Костадинов.

No payment method connected. Contact seller.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram

Подобни

Времето

14°C Усеща се 14°C
1005hPa 88% 100% 0m/s 0deg

13°C Усещане 11°C
1006hPa 47% 42% 4m/s 300deg

13°C Усещане 13°C
1004hPa 82% 75% 1m/s 170deg