Съдът във Варна наказа с условни присъди трима мъже, извършили грабежи

Съдът във Варна наказа 38-годишен за кражба на кола и притежание на марихуана

Варненският районен съд наложи наказания на трима извършители на грабежи. По силата на постигнати между страните и одобрени от съдебни състави на Районен съд – Варна споразумения, трима мъже признаха вината си по повдигнатите им обвинения по чл. 198, ал. 1 от НК в посегателства срещу собствеността – за извършени грабежи съответно на телефон и часовник.

В единия от случаите грабежът е бил извършен на 22 септември миналата година в района на варненската автогара, като чрез употреба на сила 36-годишният подсъдим отнел от ръцете на минувач мобилния му телефон, със сим-карта и силиконов кейс. Отнетата при грабежа вещ е оценена на стойност около 1000 лева.

Още същия ден подсъдимият продал чуждия телефон на свой познат. Към момента причинените от деянието имуществени вреди са възстановени на пострадалия. За извършения грабеж, съдът одобри споразумение, с което му наложи наказание от 1 година лишаване от свобода, чието изпълнение бе отложено с изпитателен срок от три години. В тежест на подсъдимия са направените по делото разноски.

В друго разгледано днес дело за грабеж в съучастие състав на РС – Варна наложи на двама варненци – съответно 20-годишен и 23-годишен, също условни наказания в размер на по 1 година лишаване от свобода, с 3 години изпитателен срок.

Посегателството е осъществено следобеда на 28 август 2021 г. Тогава подсъдимите в съучастие и под въздействие на психоактивни вещества, като употребили сила и нанесли удари на друг младеж, му отнели ръчния часовник.

Имуществени вреди са възстановени на пострадалия. Със споразумението подсъдимите се съгласяват да заплатят направените по делото разноски.

Съдебните актове са окончателни и влизат в сила веднага.

No payment method connected. Contact seller.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram

Подобни

Времето

12°C Усеща се 12°C
1018hPa 87% 14% 0m/s 0deg

14°C Усещане 13°C
1016hPa 72% 100% 6m/s 110deg

15°C Усещане 15°C
1017hPa 77% 100% 3m/s 110deg