В началото на месец юни край Варна ще се проведе Национална конференция за предучилищното и началното училищно образование

В началото на месец юни край Варна ще се проведе Национална конференция за предучилищното и началното училищно образование

Събитието ще се проведе на 4 и 5 юни 2024 г. и ще събере над 200 учители и директори на учебни заведения от цялата страна

Община Варна е съорганизатор на Национална конференция „Цялостен подход в предучилищното и началното училищно образование“. Инициативата, която е на Центъра за творческо обучение, ще се проведе на 4 и 5 юни в курортния комплекс „Златни пясъци“. Очаква се в нея са се включат над 200 учители и директори от учебни заведения в цялата страна. Във форума ще участват представители на институции, неправителствени организации, образователни експерти и други.

Заместник-кметът Павел Попов е един от лекторите в конференцията. Той ще сподели опита и плановете на Община Варна в панела на тема „Регионални иновации за по-добро предучилищно и начално училищно образование“.

Срещата ще представи най-добрите практики в предучилищното и началното училищно образование и ще даде възможност за обмен на опит и идеи в подхода към най-малките ученици. Основният фокус е върху значението на подкрепящата среда, играта, технологиите и иновативните подходи в образованието.

Ще бъдат споделени успешни практики в областта на социалното и емоционалното образование, практичното STEАM обучение, проектно базираното обучение, Монтесори метода и креативните технологии за холистично образование. Ще бъдат обсъдени и въпроси като училищната готовност, адаптацията и приемствеността между предучилищното и началното училищно образование.

Центърът за творческо обучение, който е организатор на събитието, от 2008 г. работи активно за положителна промяна в българската образователна среда. Мисията на Центъра е да подобри образователния процес при най-малките ученици чрез смислено използване на технологиите, развиване на ключови компетентности, иновативни програми за обучение на учители, младежки инициативи и проекти.

За повече информация относно конференцията и регистрацията за участие, можете да посетите уебсайта на организацията: http://conference.cct.bg.

No payment method connected. Contact seller.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram

Подобни

Времето

12°C Усеща се 12°C
1018hPa 87% 14% 0m/s 0deg

14°C Усещане 13°C
1016hPa 72% 100% 6m/s 110deg

15°C Усещане 15°C
1017hPa 77% 100% 3m/s 110deg