Съвети при онлайн резервации след измамените от гръцки сайтове туристи

Съвети при онлайн резервации след измамените от гръцки сайтове туристи

Запазвайте места за настаняване в Гърция само в директна и проверена комуникация с тях, през познати за вас местни или интернационални платформи за резервации, както и чрез утвърдени български или чужди турагенти и туроператори.

Това съветват от проекта “Ние, потребителите” по повод стотици случаи на измамени туристи, превели пари на фалшиви гръцки сайтове.

Съюзът на потребителите в южната ни съседка съобщи, че схемата се реализира чрез създаване на “огледални сайтове” на хотели, след което започва приемането на плащания онлайн.

Преди да преведете парите, проверете кой реално стои зад сайта и дали са истински данните за контакт – телефон, имейл, пощенски адрес и др. За целта потърсете още резултати в интернет и пряка връзка с представител на хотела чрез телефонно обаждане или имейл, в които да направите допълнителни проверки. Непременно се уверете, че предоставената банкова сметка ще отведе парите ви в хотела, който трябва да ви очаква впоследствие, а не в портфейла на хакера, създал „сайт-двойник“.

Ако запазвате настаняване чрез платформа за резеравции, вижте дали посредникът притежава удостоверение за турагентска или туроператорска дейност от Министерство на туризма в Гърция или в съответната страна, където е регистрирана фирмата.

Разгледайте за отзиви от други потребители, които може да са ползвали услугите на търговеца скоро или трайно през годините. Обадете се или пишета на хотела, който планирате да резервирате, за да попитате работи ли с тази платформа, съветват още от „Ние, потребителите“.

Препоръките важат и при запазване на хотели и квартири в България и всяка друга държава

No payment method connected. Contact seller.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram

Подобни

Времето

18°C Усеща се 18°C
1017hPa 68% 40% 5m/s 120deg

24°C Усещане 23°C
1017hPa 43% 0% 3m/s 340deg

23°C Усещане 23°C
1016hPa 60% 40% 3m/s 120deg