Шефът на “Градски транспорт” – Варна: Разследваме случая с агресия срещу нашия колега, разчитаме записите от камерите да ни помогнат!

Николай Антонов: Целият автопарк на Градския транспорт във Варна е обновен!

“Разследваме случая с фрапиращата агресия срещу нашия колега, който пострада при изпълнение на служебните си задължение снощи по линия 20. Разчитаме записите от видеокамерите в превозното средство да дадат повече яснота. Колегата все още не е подал жалба в полицията, тъй като снощи е бил в спешния кабинет, а днес при личния си лекар. Не можем да дадем повече информация по случая, докато не изясним обстоятелствата”, коментира за TheSite24 шефът на фирма “Градски транспорт” Варна Николай Антонов.

Кървава саморазправа във варненски автобус! Мъж разби бутилка в главата на шофьора пред очите на деца!

Както медията ни информира, случаят с нападението над водач на автобус е от снощи, около 19.30 часа. Докато престоява на автобусна спирка “Осъм” във “Възраждане”, в превозното средство нахлува млад мъж във видимо нетрезво състояние. Стига до шофьора, замахва яростно с бутилка в ръка и я разбива в главата на шофьора, докато ръси псувни и закани.

Всичко се случва за секунди пред очите на изумените пътници, повечето от които младежи, прибиращи се от училище.

Никой не е успял да се намеси, защото мъжът слиза от първата врата до водача непосредствено след нападението и изчезва в неизвестна посока.

Тепърва органите на реда ще разследват случая, но за да се случи това, водачът на автобуса или от ръководството на фирма “Градски транспорт” трябва да подадат официално жалба.

Николай Антонов допълни, че все още фирмата търси усилено водачи на автобуси. Ще се наложи обаче да бъдат взети по-сериозни мерки за гарантиране на тяхната безопасност.

Ето какво гласи и съобщение, публикувано на сайта на “Градски транспорт”:

Градски транспорт – Варна търси да назначи водачи на автобуси и тролейбуси, като предлага безплатен курс за категории „D” и „D с код 103” .
Притежателите на валидни категории „D” и „D с код 103”, които желаят да бъдат назначени на длъжност „водач на автобус“ и „водач на тролейбус“, могат да подават своите заявления за работа във Варна, ул. „Тролейна“ 48, всеки работен ден от 08:00 до 16:00 часа. Следват да представят валидна шофьорска книжка със съответната категория, удостоверение за психологическа годност, карта за квалификация на водача.

Kандидатите за провеждане на обучение за придобиване на правоспособност за управление категория „D” и „D с код 103”  след успешно завършване на курса ще подпишат трудови договори за срок не по-малък от 3 години. Ще ползват всички социални придобивки, като ваучери за храна в максимален размер, допълнително платен годишен отпуск, коледни и великденски бонуси.

Кандидатите следва да притежават:

правоспособност за управление – категория „С” – минимум 2 години за курс за водачи на автобус;

Обучението се организира и заплаща от „Градски транспорт” ЕАД.

След успешно завършване на курса, “Градски транспорт” ЕАД осигурява работно място за „водач на автобус” или „водач на тролейбус” за минимум 3 години.

Телефон за информация – 0700 10 933 всеки делничен ден от 08:00 до 16:00 часа.

„Градски транспорт“ ЕАД Варна е вътрешен оператор на община Варна за обществен превоз на пътници. Дружеството експлоатира 30 тролейбуса ŠKODA 26 TR, които изцяло замениха старите тролейбуси и модернизираха тролейбусния транспорт на гр. Варна. Обслужването на автобусните линии е обезпечено от 85 нови автобуса Соларис, предстои включването на 60 нови електрически автобуса в обезпечаването на транспорта на града.

No payment method connected. Contact seller.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram

Подобни

Времето

28°C Усеща се 29°C
1008hPa 58% 42% 4m/s 120deg

28°C Усещане 29°C
1007hPa 57% 67% 6m/s 100deg

32°C Усещане 32°C
1006hPa 40% 20% 5m/s 160deg