Шоколад спечели двете гонки в канала на Варна Ченъл Къп

Шоколад спечели двете гонки в канала на Варна Ченъл Къп

Битката за купата на канала се води между трима предишни победители в регатата, интригата продължава да се заплита и днес

Въпреки, че западният вятър попречи третия ден на регата Варна Ченъл Къп да започне с обещания старт на спинакер в канала, красиви гледки все пак имаше. По време на двете проведени гонки за деня, вятърът беше променлив и даде възможност на екипажите да покажат пълния арсенал от умения по и срещи вятъра.

При бързите лодки, клас ORC A, продължава да води Evil Woman с шкипер Петър Димтиров (Melges 32), следвана от Шоколад (FARR 40 ONE-DESIGN) с шкипер, швейцарецът Франсоа Боп. Те спечелиха двете гонки вчера, но все още има да наваксват в генералното класиране. За тях днешният ден ще се окаже решаващ. Шоколад изоставаха в класирането след първия ден, но вчерашните много силни стартове ги върнаха сред претендентите за купата. Трети е екипажът домакин- LZ Yachting 1991 (Grand Soleil 42R) с шкипер Лъчезар Братоев.

В клас ORC B водачи са Шимазен на Станислав Попчев, Маджика с шкипер Демир Иванов и Теодора с шкипер Мирослав Шопов.

Класирането в ORC P е както следва: UK Sailmaker на първа временна позиция с шкипер Михаил Копанов, Mint Milk на Калин Георгиев втори и временно трето място за Metch с шкипер Боян Костов, въпреки че вчера бяха декласирани зали сблъскване на знака.

No payment method connected. Contact seller.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram

Подобни

Времето

23°C Усеща се 23°C
1013hPa 75% 1% 1m/s 0deg

25°C Усещане 25°C
1016hPa 50% 20% 3m/s 60deg

26°C Усещане 26°C
1013hPa 41% 40% 4m/s 80deg