Заведенията във Варна със становище относно движението по Крайбрежната алея

РИОСВ извърши проверки по сигнали за изтичане на отпадъчни води по крайбрежната алея във Варна

След като приключиха всички проверки от страна на МРРБ, ДНСК, РДНСК и др. компетентни органи и след дълго очакване, областният управител на Област с административен център Варна, г-н Марио Смърков отмени издадената заповед на Благомир Коцев, с която бе ограничено движението на автомобили по крайбрежната улица. Това се казва в становище на БАЗ и СЗБ относно Крайбрежна алея – Варна.

Всъщност с действията си Коцев направи нещо съществено – предостави възможност да се установи по безспорен начин и един път завинаги, че крайбрежната алея по своята същност още през 2012 г. е заложена в Общия устройствен план на община Варна като улица ІV клас и е част от първостепенната улична мрежа на града, свързваща басейн „Приморски” и сп. „Почивка”. Сега всичко е в ръцете на община Варна, която чрез правомощията, които има, и чрез органите на Общинска полиция, следва да спази закона и в 14 дневен срок да възстанови и урегулира движението по начина, по който беше преди издаване на заповедта от страна на Коцев, като създаде условия за безпроблемното движение на пешеходци, автомобили и велосипедисти.

Сдружението на заведенията в България и Българската асоциация на заведенията, бизнеса, гостите на Варна и варненци, разчитат, че ще се създаде една равнопоставена за всички основа за работа, почивка, разходки и забавления. Не считаме, че следва институциите и политиците ни, водени от крайни популистични възгледи, да ощетяват цели сектори, които с дейността си допринасят Варна да стане едно по-добро място за живеене в България.

No payment method connected. Contact seller.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram

Подобни

Времето

20°C Усеща се 20°C
1017hPa 73% 7% 5m/s 30deg
18°C Усещане 17°C
1024hPa 58% 20% 0m/s 0deg
19°C Усещане 19°C
1019hPa 68% 20% 3m/s 160deg