Ситуацията между Баку и Ереван се движи към уреждане, заяви Путин

Путин: Недоброжелатели се опитват да дестабилизират Русия

Руският президент Владимир Путин смята, че ситуацията между Азербайджан и Армения се движи към уреждане, въпреки че има някои сложности, предадоха Ройтерс и ТАСС.

Според руския лидер оставащите технически препятствия по транспортните комуникации са преодолими и “като цяло не съществуват”.

“Като цяло, според мен въпреки сложностите и проблемите, които все още са много, ситуацията се развива към уреждане”, каза днес Путин, в началото на преговорите с азербайджанския президент Илхам Алиев и с арменския премиер Никол Пашинян.

Путин благодари както на Азербайджан, така и на Армения “за оперативната реакция на предложението да бъде проведена поредна среща” и изрази надеждата си, че “това ще бъде добра предпоставка за практическото решаване на някои въпроси”, за които страните отдавна говорят. “Именно в този формат успяхме да постигнем много”, изтъкна президентът на Русия, като напомни, че с помощта на тристранния формат “през есента на 2020 г. не само бяха прекратени военните действия, но и започна работа по деблокиране на икономическите и транспортните комуникации”.

Днешните тристранни преговори между Владимир Путин, Илхам Алиев и Никол Пашинян в Кремъл приключиха, предаде ТАСС.

Преговорите започнаха след продължителни двустранни срещи на Путин първо с Алиев, а след това с Пашинян. 

ТАСС съобщава, че след седмица в Москва се планира провеждането на среща на вицепремиерите на Русия, Армения и Азербайджан, на която да бъдат решените оставащите въпроси, свързани с деблокирането на транспортните комуникации в региона.

No payment method connected. Contact seller.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram

Подобни

Времето

21°C Усеща се 21°C
1014hPa 60% 100% 3m/s 100deg
18°C Усещане 18°C
1019hPa 79% 75% 4m/s 280deg
23°C Усещане 23°C
1014hPa 60% 75% 3m/s 310deg