След гонка с полицията във Варна: Задържаха 23-годишен неправоспособен шофьор

Камион се взриви на митницата в Казанлък

Неправоспособен, известен на МВР мъж от Варна, който осуетил полицейска инспекция в събота, е задържан в арест на Четвърто РУ, след повторен опит да избяга от проверка на служителите на реда, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР – Варна. Преди обяд, на 27 януари, полицейски екип на Първо РУ, подал сигнал със стоп палка на водач на лек автомобил с румънска  регистрация.

Шофьорът ускорил скоростта на движение, преминавайки през тротоара. Полицейските служители го последвали и подали информация на друг патрул, намиращ се по пътя на движение на  беглеца. Вторият екип също подал сигнал със стоп палка, но водачът и този път не спрял, продължил движението си.

Полицаите предприели преследване и не след дълго заловили неправоспособния 23-годишен варненец в района на с. Константиново. По време на гонката, водачът спукал предна гума на автомобила, но това не ми попречило да продължи на шофира.

Тестван бил за алкохол и употреба на наркотични вещества и техни аналози, но резултатите били отрицателни. Задържан бил за срок до 24 часа в Четвърто РУ.

Случаят е докладван на дежурен прокурор в компетентната прокуратура.

За извършено престъпление е образувано бързо производство.

No payment method connected. Contact seller.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram

Подобни

Времето

7°C Усеща се 7°C
1014hPa 87% 96% 1m/s 0deg

2°C Усещане 0°C
1014hPa 80% 78% 2m/s 90deg

1°C Усещане -1°C
1015hPa 93% 0% 2m/s 250deg