Днес във Варна заседава Областния оперативен щаб за борба с грип и острите респираторни заболявания

Днес във Варна заседава Областния оперативен щаб за борба с грип и острите респираторни заболявания

Днес от 14 часа в РЗИ–Варна е заседанието на Областния оперативен щаб за борба с грип и острите респираторни заболявания. Това съобщи за TheSite24 Ирена Радева, директор на Регионалното управление по образование във Варна. В рамките на заседанието ще се вземе решение как ще се действа след 31 януари, когато изтича срокът на обявената през миналата седмица грипна епидемия, но при присъствени занятия на учениците.

“Към момента заболеваемостта сред учениците е под необходимите стойности за преминаване към онлайн обучение. Само в няколко училища имаме по-високи стойности. Днес в 14 часа заседава Оперативния щаб за борба с грип и острите респираторни заболявания и ще разгледаме стойностите, за да преценим дали ще предприемаме други мерки”, каза още Радева.

По повод на разпространената информация от вчера, че днес ще бъде неучебен ден, Радева заяви, че тази информация е стара и по този повод на официалния сайт на РУО – Варна е публикувано съобщение, че: Понеделник (29.01.2024 г.) е присъствен учебен ден във всички училища в област Варна.

No payment method connected. Contact seller.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram

Подобни

Времето

7°C Усеща се 7°C
1014hPa 87% 98% 1m/s 0deg

2°C Усещане 0°C
1014hPa 80% 78% 2m/s 90deg

1°C Усещане -1°C
1015hPa 93% 0% 2m/s 250deg