Стартира процедурата за изграждане на паметник на Светите братя Кирил и Методий в Аксаково

Първият във Варненска област паметник на Светите братя Кирил и Методий да бъде в гр. Аксаково. Това е волята на гражданите на Аксаково, които се включиха в организираното обществено допитване. Волята на аксаковци е паметникът да бъде в центъра на града.

Допитване: Първият паметник на Кирил и Методий в област Варна да е в град Аксаково!

„Вече е в ход процедурата, която задължително трябва да извървим, за да може да изградим паметника по всички законови правила“, коментира кметът на община Аксаково инж. Атанас Стоилов.

„Документите вече са комплектовани и подадени в Министерството на културата, което трябва да даде одобрение, уточни той“.

Припомняме, че инициативата за поставяне на паметник на Светите братя Кирил и Методий в гр. Аксаково е на млади хора от града. Мотивът им е, че 24 май по традиция е най-големият празник в Аксаково и паметник на Св.св. Кирил и Методий би бил естественото място за празника. Община Аксаково активно подкрепи начинанието с осигуряване на урни за гласуване, места за поставяне и разгласяване на инициативата с цел достигането и до най-голям брой заинтересовани.

No payment method connected. Contact seller.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram

Подобни

Времето

21°C Усеща се 21°C
1014hPa 79% 21% 2m/s 15deg

18°C Усещане 18°C
1015hPa 91% 98% 0m/s 340deg

21°C Усещане 20°C
1015hPa 53% 70% 1m/s 166deg