Стартира процедурата за изграждане на паметник на Светите братя Кирил и Методий в Аксаково

Първият във Варненска област паметник на Светите братя Кирил и Методий да бъде в гр. Аксаково. Това е волята на гражданите на Аксаково, които се включиха в организираното обществено допитване. Волята на аксаковци е паметникът да бъде в центъра на града.

Допитване: Първият паметник на Кирил и Методий в област Варна да е в град Аксаково!

„Вече е в ход процедурата, която задължително трябва да извървим, за да може да изградим паметника по всички законови правила“, коментира кметът на община Аксаково инж. Атанас Стоилов.

„Документите вече са комплектовани и подадени в Министерството на културата, което трябва да даде одобрение, уточни той“.

Припомняме, че инициативата за поставяне на паметник на Светите братя Кирил и Методий в гр. Аксаково е на млади хора от града. Мотивът им е, че 24 май по традиция е най-големият празник в Аксаково и паметник на Св.св. Кирил и Методий би бил естественото място за празника. Община Аксаково активно подкрепи начинанието с осигуряване на урни за гласуване, места за поставяне и разгласяване на инициативата с цел достигането и до най-голям брой заинтересовани.

No payment method connected. Contact seller.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram

Подобни

Времето

18°C Усеща се 18°C
1017hPa 82% 95% 3m/s 350deg
15°C Усещане 15°C
1020hPa 92% 40% 3m/s 120deg
19°C Усещане 19°C
1017hPa 72% 100% 2m/s 190deg