Студентка на Варненския свободен университет е автор на илюстрациите към книга, включена в колекцията на Amazon

Третокурсничката в специалност “Графичен дизайн” Ванеса Събкова е автор на илюстрациите към книгата “Broken Statues” (“Счупени статуи”) на автора Александър Кондов, която се разпространява от най-голямата световна онлайн книжарница Amazon. Това съобщиха от ВСУ “Черноризец Храбър”, научи TheSite24.

“Счупени статуи” е колекция от разкази, вдъхновени от източноевропейските митове, легенди и фолклор. Всяка от историите се фокусира върху различен персонаж и сюжет, но заедно описват богат свят, в който и обикновените хора, и боговете търсят своето място. Историите са плод на вярването на Александър Кондов, че за да се събере пълната картина, трябва да се види през различни очи. Всяка история отговаря на въпроси от предишните разкази и разкрива повече за персонажите и техните преживявания. Главните герои, които са положителни в едни от разказите, могат да се превърнат в злодеи в други, тъй като дори представата за добро и зло е субективна.

В желанието си да придаде идентичност на всяка от историите, авторът работи с Ванеса Събкова, която създава илюстрации в книгата. Ванеса е студент в специалност “Графичен дизайн” на Варненски свободен университет “Черноризец Храбър”. Това е един от първите й предизвикателни проекти в областта на илюстрацията, който стартира още през 2021 г. Задачата пред Ванеса не е лека, тъй като детайлните  илюстрации биха могли да отнемат от въображението на читателя, а прекалено абстрактните изображения оставят повече въпроси, отколкото отговори за фокуса на разказа. Авторът и младият илюстратор се спират на минималистични изображеня на главния персонаж от всяка история в стила на древноримските статуи.Александър Кондов е инженер през деня и писател вечер. Автор е на две технически книги. Колекцията от разкази е дебюта му в художествената литература и сбъдната мечта. “Счупени статуи” е плод на четири години труд. Книгана е на английски език и се разпространява от Amazon. 

Една книга, обаче, е повече от думи, написани върху страниците – тя е преживяване. От момента, в който читателят разгърне корицата, през началните страници и посвещението, до заглавната страница на всяка глава, историята хвърля мост към хората, които стоят зад творението. 

No payment method connected. Contact seller.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram

Подобни

Времето

12°C Усеща се 12°C
1018hPa 87% 14% 0m/s 0deg

14°C Усещане 13°C
1016hPa 72% 100% 6m/s 110deg

15°C Усещане 15°C
1017hPa 77% 100% 3m/s 110deg