Танцовият спектакъл “Послания” се завръща на варненска сцена

Танцовият спектакъл “Послания” се завръща на варненска сцена

Година след успешната си премиера пред варненска публика, съвременният танцов спектакъл “Послания” на Варна Денс Театър ще бъде отново показан на сцената на ДТ “Стоян Бъчваров”. На 11-ти февруари (неделя) от 19:00ч. публиката отново ще бъде отведена на танцово пътешествие, вдъхновено от творчеството на известния варненски поет Никола Илиев (1946 – 2002) – творец, белязал с почерка си поетичното наследство на морската столица и председател на Сдружение на писателите – Варна от 1997 г. до 2001 г.  

Вълната и човека си приличат

в пространството от раждане до старост.

Отблъскват се и после се привличат.

Понякога дори с еднаква ярост.

 “Вътрешно море” 2001

“Послания” е емоционален спектакъл, който с танц, поезия и музика стига до зрителя, разказвайки му за следата, която оставяме след себе си.  

На сцената зрителите ще видят танцови артисти с богат сценичен опит, изпълнявали ключови роли във водещи театри в страната, сред които: Зорница Петрова, Милен Петров, Никол Недева, Николай Дойчев, Тиаго Виктор Сантана, Аделина Калинова и други. Режисурата е дело на Карина Илиева и Силвия Христова от Варна Денс Театър.

Билети могат да се закупят на касата на Държавна опера – Варна, в epaygo.bg, офис мрежата на EasyPay и Grabo. Спектакълът се осъществява с финансовата подкрепа на Министерство на културата и със съдействието на Фонд “Култура” на Община Варна.

—————————————————————————————————————- 

Варна Денс Театър е професионална културна организация в сферата на съвременния танц, създаваща собствени творби за сцена и алтернативни пространства, организираща образователни събития с фокус танц и продуцираща фестивал “Танцови маршрути” от 2018 г. насам. Организацията се стреми да запознава широката публика с изкуството на съвременния танц, като в същото време предоставя възможности за професионална изява на талантливи артисти.

No payment method connected. Contact seller.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram

Подобни

Времето

10°C Усеща се 9°C
1014hPa 76% 0% 2m/s 110deg

7°C Усещане 5°C
1014hPa 70% 0% 3m/s 90deg

7°C Усещане 6°C
1016hPa 76% 0% 2m/s 290deg