Тенисистът Димитър Кузманов се включва в популяризирането на Националната телефонна линия за деца

Тенисистът Димитър Кузманов се включва в популяризирането на Националната телефонна линия за деца

Председателят на държавната агенция за закрила на детето д-р Теодора Иванова се срещна с тенисиста Димитър Кузманов. Един от най-успешните български спортисти е „Посланик на доброто“ на ДАЗД за 2022 г. Освен със спортните си успехи топ тенисиста е известен и с участието си в редица благотворителни каузи и различни инициативи, с които се подпомагат деца.

Част от тях са в подкрепа на деца на военнослужещи в Българската армия, за което беше номиниран от Министерството на отбраната и за „Посланик на доброто“ 2022 г. на Държавната агенция за закрила на детето. Често той споделя, че това осмисля успехите му.

„За Държавната агенция за закрила на детето е изключително важно да показва добрия пример. Благодаря Ви за всичко, което правите. Щастливи сме, че приехте да сте „Посланик на доброто“ и се надявам, че занапред заедно ще постигнем още повече за децата“, каза д-р Иванова, председател на ДАЗД.

По време на срещата втората ракета на България се запозна с дейността на Държавната агенция за закрила на детето и с Националната телефонна линия за деца 116 111 на ДАЗД.

„Много е важно децата да знаят номер 116 111 на Държавната агенция за закрила на детето, за да могат при необходимост, да потърсят подкрепа и да бъдат изслушани по всяко време на денонощието“, заяви Димитър Кузманов и подчерта, че лично приема каузата информацията за полезността и функцията на НТЛД 116 111 да стигне до възможно повече деца и възрастни.

No payment method connected. Contact seller.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram

Подобни

Времето

19°C Усеща се 19°C
1017hPa 77% 93% 2m/s 0deg
15°C Усещане 15°C
1020hPa 92% 75% 3m/s 130deg
19°C Усещане 19°C
1017hPa 72% 75% 2m/s 110deg