Три трупа в село Маноле след скандал за изневяра (ОБЗОР)

Три трупа в село Маноле след скандал за изневяра (ОБЗОР)

Кадър: БНТ

Кървава драма в пловдивското село Маноле

Мъж застреля с незаконна пушка тъста и тъщата, барикадира се и се гръмна

Жандармерия пази махалата

Скандал заради изневяра стои в основата на кървавата драма, завършила с три трупа в пловдивското село Маноле в нощта срещу вторник. Това разказаха днес потресени съседи от циганската махала, където пазеха екипи на жандармерията, за да не стигне до вендета между местни кланове, предаде в. Труд.

Екипи на жандармерията останаха в пловдивското село Маноле днес заради опасения от вендета между цигански кланове.

Изстрелите проехтели около 12 ч в полунощ, когато 40-годишният Васко нахлул в къщата на родителите на жена си Таня.

Открил огън по тъста си Иван и тъщата Атанаска, които издъхнали на място. В рамото ранил без опасност за живота 39-годишния шурей Запрян. После се прибрал в дома си, който е на същата улица и се барикадирал.

За убийствата на телефон 112 се обадила пищяща съпругата Таня в 0,20 часа. По време на стрелбата в къщата имало 3 деца и баба в инвалидна количка, но те не станали преки очевидци на кървавата баня. Около 1,30 ч, когато от София пътували още полицаи, за да помогнат на колегите си от Пловдив, откъм къщата на Васко се чул последният изстрел, с който той сложил край на живота си.

Родителите на Таня били заможни хора, те построили магазин за хранителни стоки и го дали на дъщеря си и зет си. Васко обаче предпочел да работи в строителна бригада в Пловдив, а Таня останала да върти търговията. Миналата седмица от магазина била изгонена 19-годишна – разведена и с дете, която идвала да помага като продавачка срещу 5 лева на час.

Комшиите твърдят, че още същия ден и Таня се прибрала с двете си дъщери при родителите си. В махалата се заговорило, че Васко изневяравал с по-младата продавачка и затова станали разправиите.

В понеделник мъжът бил на работа в Пловдив и когато вечерта се прибрал, заварил къщата си опразнена – родителите на жена му взели вещи, за които смятали, че са по-скоро на Таня и децата. Но пушката на Васко си била на мястото, той я грабнали и тръгнал да раздава справедливост.

No payment method connected. Contact seller.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram

Подобни

Времето

16°C Усеща се 15°C
1015hPa 59% 20% 4m/s 110deg

16°C Усещане 15°C
1017hPa 42% 40% 3m/s 210deg

19°C Усещане 18°C
1015hPa 39% 75% 2m/s 90deg