Ученичка направи макет на Айфеловата кула от 1000 дървени пръчици

Ученичка от Айтос направи макет на Айфеловата кула от 1000 дървени пръчици по повод 20 март – Международния ден на франкофонията. Дамла Кемик от XIIа на СУ „Никола Й. Вапцаров“ е една от отличничките в училището, асистент на знаменна група, член на Ученическия съвет. Макетът е висок 128 см. и е изработен от нея за 12 дни след учебните занятия. Девойката се вдъхновила за творбата от историята на Франция, френската култура и архитектура.

Изработването на Айфеловата кула е поредното предизвикателство за ученичката. Тя има интереси в различни области и се занимава активно със спорт и изкуство.

Дамла участва в различни национални и международни форуми и конкурси, от които е спечелила множество награди. Темите са различни: литература, изобразително изкуство, фотография и 3D изображения и др. Ученичката се включва и в благотворителни инициативи в подкрепа на хората с увреждания, недоносените бебета, борбата с агресията, грижите за животните.

В кампания “Силата на ръцете” във връзка със Световната седмица, посветена на осведомеността относно уврежданията на брахиалния плексус, Дамла направи над 300 сини лентички и мотивира съучениците си да се включат, съобщиха от ръководството на училището.

Ученичката е благодарна на учителите от СУ „Никола Й. Вапцаров“ за подкрепата, знанията и уменията, които й дават. Мечтае да продължи образованието си във висше училище и да изучава системно програмиране и интериорен дизайн.

No payment method connected. Contact seller.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram

Подобни

Времето

19°C Усеща се 18°C
1001hPa 52% 100% 1m/s 0deg

14°C Усещане 14°C
1003hPa 75% 20% 4m/s 90deg

15°C Усещане 14°C
1000hPa 72% 75% 2m/s 110deg