Ученици от Варна трупаха опит и стаж в компании на Канарските острови

Ученици от Варна трупаха опит и стаж в компании на Канарските острови

Ученици от Варненската търговска гимназия „Георги Стойков Раковски“ са приложили знанията и уменията си, провеждайки своята производствена практика в компании на един от Канарските острови – Фуертевентура, в град Коралехо, през месеците юли и август 2023 г. Стажът е финансиран по проект по програма „Еразъм +“. В него са се включили две групи по 20 ученици от гимназията и двама придружаващи учители. Това съобщиха от Областния информационен център във Варна, научи СайтЪТ.

Младежите са изпълнявали организационни и административни дейности в различни фирми, занимаващи се с туризъм, туроператорска дейност, туристически маркетинг, здраве и рекреация, търговия, морски спортове. Освен да трупат практически опит в реална работна среда, учениците са провели и опознавателни обиколки, включващи разходка с катамаран край остров Лобос, паеля на борда, шнорхелинг, падъл борд и други забавления на Канарските острови.

Сред ползите от мобилността са развитие на професионалните умения, свързани с конкретни сектори, създаване на нови контакти с професионалисти в бранша, международен опит, опознаване на различни работни практики и бизнес модели, опознаване на нови култури, обичаи и начин на живот, разширяване на културния хоризонт и толерантност към различията, развитие на персонални и езикови умения.

Практиката на учениците е завършила с издаване на Европас мобилност сертификат, който е признат в цяла Европа и удостоверява международния стаж и придобитите професионални и интеркултурни компетенции. 

No payment method connected. Contact seller.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram

Подобни

Времето

20°C Усеща се 20°C
1017hPa 77% 25% 4m/s 20deg
16°C Усещане 15°C
1022hPa 64% 82% 0m/s 0deg
18°C Усещане 18°C
1018hPa 72% 75% 4m/s 160deg