Ударената сграда от руска ракета в Украйна е била убежище на украински граждани

Русия е нанесла високоточен удар по енергийна инфраструктура и съоръжения за производство на газ в Украйна

Ударената сграда от руска ракета в Украйна е била убежище на украински граждани, съобщиха местни власти, цитирани от Ройтерс. При нападението са загинали най-малко три жени. През нощта четирима граждани също са били убити, като от тях двама мъже са загинали при тежък руски обстрел в Сумска област, Северна Украйна, съобщи канцеларията на украинския президент Володимир Зеленски.

Центърът за подслон, който бе ударен през нощта в град Костантиновка, източната част на Донецка област, е бил едно от многото подобни убежища, създадени от властите в цяла Украйна за осигуряване на достъп до основни нужди. Снимки на спасителните екипи в Костантиновка показват нанесените щети по сградата на едноетажния пункт, от които се подава матрак.

Една от трите загинали жени е от района на Бахмут, където се водят едни от най-тежките боеве по време на руската инвазия в Украйна, а двама мъже са ранени, съобщиха службите за спешна помощ. “Служители на спасителните служби извадиха от развалините телата на три загинали жени”, написаха те в онлайн платформата Телеграм и добавиха, че един човек е изваден жив. Една административна сграда, училище и няколко жилищни сгради в Сумска област са повредени, съобщиха от кабинета на Зеленски. По информация на военновъздушните сили няколко града и села в Сумска област са били обстрелвани с ракети, дронове и други оръжия.

Местните власти съобщиха за още двама загинали в източния украински град Часов Яр и южния район на Херсонска област.

Информация БТА

No payment method connected. Contact seller.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram

Подобни

Времето

18°C Усеща се 18°C
1014hPa 63% 0% 6m/s 310deg

15°C Усещане 15°C
1018hPa 82% 20% 2m/s 360deg

18°C Усещане 18°C
1016hPa 72% 20% 3m/s 340deg