В ранни зори миха улиците на Варна! На Лазаровден чистим морската столица заедно!

В ранни зори започна миенето на централните улици и площади във Варна, научи СайтЪТ от споделен коментар и снимки на кмета Благомир Коцев във фейсбук. Кметът демонстрира лично как се е включил в инициативата.

Както медията ни информира, с призива „Да почистим Варна заедно днес! За по-красив град утре!“ Община Варна приканва всички граждани, заедно със семействата си и представители на бизнеса да се включат активно в грижата за чистотата на града.

Днес, 27 април, събота, по инициатива на Община Варна ще се проведе мащабна кампания за почистване на града под надслов „Мисли глобално, действай локално!“. Инициативата предвижда освежаване на междублокови пространства, обществени паркове и градинки, места за отдих, детски и спортни площадки във всички райони на територията на общината.

В мащабното почистване ще бъде ангажиран целият ресурс на сметопочистващата фирма, включително и от съседните общини.

Дейностите започнаха още в петък вечерта с ръчно измиване и дезинфекция на кошчетата и пейките по цялата пешеходна зона от градинката на Търговската гимназия до площад „Независимост“.

Рано сутринта на 27 април бяха измити и кошчетата и пейките по ларгото до входа на Морската градина. Измити бяха още площад „Антон Новак“, както и колонадата на входа на Морската градина.

По график ще бъдат почистени с мотометачи, а след това и измити всички големи булеварди и улици, по които се движат автобуси на градския транспорт. Дейностите са предвидени за късно вечерта в събота.

Особено внимание ще се обърне на всички храмове. В събота ще бъде направена оборка на градинките, а непосредствено преди Великден ще бъдат измити настилките около тях.

Бедствието от месец ноември миналата година ни показа, че можем да работим заедно и с обединени сили да постигаме отлични резултати, каза по време на среща с общинската администрация Благомир Коцев. По думите му инициативата на ръководството предвижда съботната акция да даде началото на един непрекъснат процес, който да осигури на Варна по-приветлив вид и да й върне славата на морска столица на България.

С призива „Да почистим Варна заедно днес! За по-красив град утре!“ Община Варна приканва всички граждани, бизнеса, общински и държавни структури, учреждения, социални и културни институции да се включат активно в грижата за чистотата на града.

От сметопочистващата фирма призовават събраните от почистването смесени битови отпадъци да бъдат оставяни в чували в или до контейнерите. Остатъците от опаковки и бутилките е добре да бъдат сортирани и да се поставят в съдовете за разделно събиране. Строителните и опасните отпадъци, излезлите от употреба гуми и електрически уреди, както и събраната зелена маса трябва да бъдат оставяни непосредствено до съдовете за смесени битови отпадъци, но да не се изхвърлят в тях.

В деня на кампанията сметопочистващата фирма ще организира постоянни обходи, за да се избегне струпване на едрогабаритни отпадъци около контейнерите. 

No payment method connected. Contact seller.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram

Подобни

Времето

18°C Усеща се 18°C
1017hPa 68% 40% 5m/s 120deg

24°C Усещане 23°C
1017hPa 43% 0% 3m/s 340deg

24°C Усещане 24°C
1015hPa 57% 20% 3m/s 90deg