Варненци отбелязаха 192 години от рождението на граф Игнатиев

Варненци отбелязаха 192 години от рождението на граф Игнатиев

Варненци отбелязаха 192 години от рождението на граф Игнатиев, предаде TheSite24. Поклонението се състоя пред бюст паметника на Граф Игнатиев. На паметника на граф Игнатиев, който два пъти става обект на вандалски прояви, бяха поставени цветя и венци. На събитието присъстваха представители на политически партии, на Общинския съвет, неправителствени организации и варненци.

Съпредседателят на Тракийското дружество във Варна Павел Лозанов заяви:

“Събитието премина спокойно. Официалните лица изнесоха кратка реч, в която се акцентира върху ролята на граф Игнатиев за създаването на българската дипломация”, обясни

Отбелязването на рождението на граф Игнатиев съвпада и със 122 години от провъзгласяването на графа генерал за почетен гражданин на Варна, един от първите удостоени с това звание в града ни.

По повод Деня на дипломатическите служители сътрудници на Посолството на Русия в България, Търговското представителство и Руския дом в София заедно с български общественици също поднесоха цветя на Паметника на победителите, известен още като монумент на граф Н.П.Игнатиев.

Денят на дипломатическите служители е създаден с Указ на Президента на Руската Федерация от 31 октомври 2002 г. в чест на 200-годишнината на Министерството на външните работи на Русия.

По повод Деня на дипломатическите служители Посланикът на Русия в България Елеонора Митрофанова сподели своя опит от работа в дипломатическата служба и отговори на въпроси на агенция ТАСС:

• за качествата, които трябва да притежава един дипломат, освен обичта към Родината;

• за съвременното поколение дипломатически служители;

• за школата на руската дипломация.

“Дипломатът не е професия, това е начин на живот.”

No payment method connected. Contact seller.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram

Подобни

Времето

9°C Усеща се 8°C
1015hPa 81% 18% 2m/s 120deg

5°C Усещане 3°C
1014hPa 75% 0% 3m/s 100deg

4°C Усещане 2°C
1016hPa 93% 0% 3m/s 300deg