Варненският свободен университет се включи в среща по проект за финансова грамотност

Варненският свободен университет се включи в среща по проект за финансова грамотност

В качеството си на водеща организация Варненският свободен университет „Черноризец Храбър“ се включи в партньорска среща по проекта “Финансова грамотност за развитие на обществото” по програма „Еразъм+“.  В събитието, което се проведе в Хелзинки – Финландия, взеха участие организации от Турция, Гърция, Ирландия, Финландия, България и Италия. Това съобщиха от Областния информационен център във Варна, предаде TheSite24.

По време на срещата бяха представени резултатите от пилотното изпълнение на уроците по финансова грамотност в участващите училища – партньори по проекта. Присъстващите обсъдиха образователния материал по финансова грамотност в разработената дигитална електронна книга. Те дискутираха дизайна, съдържанието и развитието на дигиталния портал за финансова грамотност, създаден по проекта, достъп до който ще имат ученици и учители. Той ще позволи да се извършват симулации на изчисляване на кредити, теглене на пари, депозиране и наблюдение на финансови транзакции във виртуална среда, спестяване, бюджетиране, управление на личните финанси и др. Дигиталният портал ще се използва и за практическо обучение по отношение на финансовата грамотност.

В рамките на срещата бяха дадени препоръки за продължаващото популяризиране на напредъка и развитието на дигиталните продукти по проекта, както и финансовата грамотност на учениците и обществото чрез различни рекламни средства и канали.

No payment method connected. Contact seller.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram

Подобни

Времето

25°C Усеща се 26°C
1009hPa 68% 0% 3m/s 270deg

21°C Усещане 21°C
1011hPa 78% 0% 2m/s 110deg

25°C Усещане 25°C
1010hPa 69% 20% 2m/s 300deg