Във Варна ще се проведе информационна кампания за отговорно изхвърляне на отпадъци

47 фиша и 5 акта за нерегламентирано изхвърляне на отпадъци са съставени от община Варна

Община Варна подготвя и информационна кампания за отговорно изхвърляне на отпадъци. Тя ще бъде съпътствана от нови регламенти за сметосъбиране и сметоизвозване. Това стана ясно по време на оперативката на кмета Благомир Коцев, предаде TheSite24. Той припомни, че трябва да има засилен контрол около съдовете за събиране на отпадъци както за фирми, така и за граждани.

По време на редовната оперативка, кметът Коцев поиска да бъдат регламентирани местата, където ще се поставят електрически велосипеди и тротинетки, които се предоставят под наем от различни фирми. Предстои да се изработи карта с конкретни точки, където могат да се поставят стоянки за паркирането им. 

Продължава косенето във всички райони на общината, докладваха от районните кметства. Тревните площи в Морската градина се косят вече за трети път. Приключва зацветяването до Слънчевия часовник и централната алея в Морската градина, обясниха от общинското предприятие, което поддържа парка. След косенето, обществените площи задължително да се обработват против кърлежи, напомни кметът.

No payment method connected. Contact seller.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram

Подобни

Времето

18°C Усеща се 18°C
1018hPa 88% 2% 1m/s 0deg

18°C Усещане 18°C
1022hPa 84% 4% 2m/s 140deg

18°C Усещане 18°C
1018hPa 82% 20% 1m/s 360deg