„Възраждане“: Кметът отново излъга рибарите на Варна

Кметът отново излъга рибарите на Варна! Това се казва в позиция на общинските съветници от групата на „Възраждане“ в Общинския съвет в морския град, по повод неудовлетворените искания на рибарския сектор. От „Възраждане“ припомнят, че само преди няколко дни се е провел мащабен протест на рибарските сдружения във Варна.

Ето и цялото изявление на общинските съветници от „Възраждане“:

Рибарите настояваха да получат правото да работят спокойно и трудът им да бъде уважаван във Варна, както е уважаван по целия свят. Рибарите поискаха и получиха среща с кмета, където публично изложиха проблемите си.

За пореден път рибарската гилдия заяви, че не може да работи с политически парашутист и настоя за смяната на началника на “Рибарски пристанища”. Кметът на Варна зави, че до десет дни ще вземе решение за Лъчезар Братоев и проблемите на рибарската общност.

На единадесетия ден решения няма! Началникът-дерибей си стои, а бизнесът е изправен пред неизвестност.

Вече девет рибарски сдружения искат отстраняването на началника “Рибарски пристанища”, а кметът който щеше да помага на бизнеса, продължава да защитава бюрокрацията. Научаваме за безпрецедентен натиск върху рибарските сдружения, но и за откровени заплахи.

Въпреки всичко, рибарската общност не отстъпва и крачка от каузата си.

Първото писмо за отстраняването на местния пристанищен дерибей е внесено на 22.02, като на 25.03 е внесено поредно искане по настояване на кмета на Варна.

“Бизнесът не е скачен с администрацията, както при предходното управление“, заяви варненският кмет в ефира на „NOVA“.

За съжаление, виждаме точно обратното, за пореден път управляващите защитават партийни субекти, въпреки призивите на бизнеса. Кметът обеща на бизнеса предвидимост и дългосрочност, а даде точно обратното, още бюрокрация, манипулации и монополен диктат.„Възраждане“ продължава да следи ситуацията с рибарите и настоява хората, които изкарват хляба си с честен труд да бъдат подкрепяни, не за пореден път рекетирани.

No payment method connected. Contact seller.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram

Подобни

Времето

19°C Усеща се 18°C
1001hPa 52% 100% 1m/s 0deg

15°C Усещане 14°C
1002hPa 71% 20% 4m/s 90deg

15°C Усещане 14°C
1000hPa 72% 75% 2m/s 110deg