Варненци се оплакаха от проблеми с водоснабдяването

Варненци се оплакаха от проблеми с водоснабдяването

Варненци се оплакаха на кмета на морския град Благомир Коцев от проблеми свързани с водоснабдяването, научи TheSite24. Жители от местността „Кочмар“ алармираха кмета за дългогодишен проблем с неправомерно изграждане на частна ВиК-мрежа, заради която не могат да въведат имотите си в експлоатация. Документална проверка на експерти от Общината установи, че има и други нередности по изпълнението на строителното на жилищата, по вина на изпълнителя. Гражданите бяха посъветвани да поискат от районното кметство „Младост“ проверка на отдел „Строителен контрол“ и да предприемат законови действия срещу строителя.

Жители на ул. “Иван Иванов“ в кв. „Виница“ от години страдат от недостиг на вода. Домакинствата имат сключен договор с ВиК, но застрояването в последните години е нарушило подаването и е намалило драстично налягането на водата. По думите им, през летните месеци, липсва водоподаване в продължение на седмици. Има съмнения за умишлено и неправомерно отклоняване на водопровода, затова гражданите бяха посъветвани да сезират район „Приморски“ и да поискат проверка на „Строителен контрол“, като преди това предоставят документ за приложена улична регулация.

Друга улица в кв. „Виница“ не е ремонтирана над 30 години и при всеки дъжд пред дворовете и гаражите се събира голямо количество вода и кални наноси. Жителите многократно са повдигали въпроса пред предходната администрация на общината, но са били посъветвани да ремонтират улицата за своя сметка. По време на приемната експерти от Дирекция ИИБ обясниха, че изходът от ситуацията е в прилагането на уличната регулация, в това число и отводняването на отсечката.

No payment method connected. Contact seller.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram

Подобни

Времето

11°C Усеща се 11°C
1007hPa 87% 100% 5m/s 20deg

12°C Усещане 10°C
1008hPa 47% 40% 2m/s 180deg

14°C Усещане 13°C
1008hPa 51% 100% 5m/s 250deg