“Възраждане” спря превръщането на Морската градина в бит пазар! (ВИДЕО)

"Възраждане" спря превръщането на Морската градина в бит пазар

Усилията на “Възраждане” да спре превръщането на Морската градина в бит пазар се увенчаха с успех и в паркът няма да бъдат поставени 10 бараки, каквото намерение имаше от страна на общината. Това каза кандидатът за народен представител от “Възраждане” във Варна Коста Стоянов, предаде СайтЪТ. Той посочи, че паркът е любимо на варненци място за отдих и почивка и превръщането му в битак е неприемливо. Точно поради тази причина от “Възраждане” стартираха подписка, която се провеждаше успоредно с подписката за иницииране на референдум за запазването на българския лев.

“Само за 3 дни успяхме да съберем 1000 подписа. По-ясно от бял ден е, че варненци не искат бараки, чадъри, павилиончета и каквото се сетите в парка. Ние няма да спрем да следим темата и докато всички барачки не бъдат демонтирани – няма да оставим общината на спокойствие!

И моят въпрос е – трябваше ли всички да се надигнем, за да се усети кметът Портних, че в Морската градина не е място за прокарване на олигархични интереси? Не стига, че по всяка спирка гледаме бараките на Лафка, а сега искат и парка да презастроят! Това е безумие и не мога да си обясня как въобще са си въобразявали, че ще мине този номер. Нека сме наясно, че няма да ни замажат очите и след 2-3 месеца да монтират отново бараките. Няма да го позволим!

Ние от “Възраждане” сме категорично против застрояването на Морската градина и ще отстояваме интересите на варненци”, категоричен бе Коста Стоянов.

Общинският съветник от “Възраждане” Георги Георгиев допълни, че това е единствената партия, която се грижи ефективно за чиста и приветлива Морска градина, така че да продължава да бъде любимо място за разходка и отдих на варненци и гостите на града.

“Възраждане предприе реална подписка за премахване на грозните бараки и е факт, че когато гражданското общество заедно с общинските съветници и народни представители на “Възраждане”, предприемат действия – нещата се случват!”, каза още Георгиев.

No payment method connected. Contact seller.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram

Подобни

Времето

6°C Усеща се 2°C
1019hPa 69% 40% 6m/s 300deg
6°C Усещане 1°C
1022hPa 31% 0% 10m/s 280deg
9°C Усещане 5°C
1022hPa 27% 40% 12m/s 290deg