Наталия Шулика, КОД: Въвеждането на задължителен предмет “Религия” в училищата  ще помогне  за отстояването на идентичността на българския народ!

Наталия Шулика, КОД: Страната ни е в трайна политическа и икономическа криза от 2 години и доверието на избирателите се топи

Доживях социалистите да апелират за опазване на децата ни!

Въвеждането на задължителен предмет Религия в училищата  ще помогне  за отстояването на идентичността на българския народ! Това заяви Наталия Шулика, кандидат за народен представител от листата на ПП „Консервативно обединение на десницата“ в 3 МИР – Варна.  Тя даде за пример Румъния, където  предметът „Религия“ се изучава задължително в началното образование и е свободно избираем предмет в прогимазията.

„Вчера във Варна станахме свидетели на вандалски акт, а може би не само вандалски – визрам хвърления коктейл “Молотов” по храм “Св. Прокопий Варненски”. За мен, това действие е израз на физическо богоборство и сигнал за състоянието на духовното ни падение! Ако останем безучастни, предаваме вярата си. Противодействието на християнините обаче не е да осъжда извършителя, а с любов и трезви решения да разпространява Христовото учение.

Защото православието има историческа роля за българската държава и актуално значение за държавния ѝ живот. Българската православна църква не е равнодушен зрител на участта на българската младеж. Затова тя и сега проявява своята високоотговорна позиция и както винаги, желае да съдейства за добруването на българския народ.

Българското училище е рожба на Българската православна църква. Изконна и вековна е връзката им, като се явява и единствения механизъм, по който могат да бъдат отблъснати всички неолиберални течения заливащи нашите деца през „тик-ток“, „facebook”и масова пропаганда на модерни разбирания за ценности, като избираемо-половото приемане на личността.

Въвеждането на задължителен предмет “Религия” с профил Религия-Православие (катехизис) ще съдейства за отстояването на идентичността на българския народ в обединението на европейските народи“, казва още Шулика.

Ето и цялото изявление на кандидатът за народен представител от КОД

Доживях социалистите да апелират за опазване на децата ни. Кой, Уважаеми, доведе децата ни до тук? Сигурно техните родители. А кой изтръгна ценностната система от техните родители?  Безбожието, което сеете!    

Аз съм майка на три деца, които възпитавам в православната вяра, защото самата аз съм православен християнин. Започвайки от там, че моята философия за живота, обществото и неговото управление стоят по различен начин.

Управлявани сме от хора без „страх Божий“ и това е най- голямата ни беда. Само това условие да бе изпълнено, нещата щяха да стоят коренно различно. Защото православният християнин сам по себе си е свободен по дух. Неговите борби се свеждат до желанието му да отхвърли греховете от собственото си ежедневие, а не съдник на останалите. Той поставя ближния пред себе си, а не търси начин да подчини останалите за собственото си благо.

Важно е да бъдем будни и внимателни. Да проверяваме информацията, която стига до нас. Да сме активни, любознателни и да познаваме историята, както на Църквата и Свещеното писание, така и българската история на падения и възход. Само така ще можем да различаваме Истината от лъжата.

„Златния век“ на българския народ през първото българско царство е достоен пример от нашата велика история. Какво се случва тогава? Защо е наречен точно „златния век“? Кое е събитието изиграло най- голяма роля за процъфтяването на културата и бита ни?

 Покръстването на българския народ и приемането на православното християнство като официално вероизповедание, с последващо църковното просветно дело, усиленото книжно дело и основаването на книжовни центрове из цялата страна. Всичко това води до значителни промени в културния живот на държавата.

Хайде да се върнем обратно в 21 век и да погледнем съседна Румъния.

Там предмет „Религия“ се изучава задължително в началното образование и свободно избираем предмет в прогимазията.

Въведено е с демократичните промени на управление в страната. Нека се обърнем и на юг. Съседна Гърция- пример за православна държава. Там православното християнство е официална вяра с всички ангажименти на Държавата към Православната църква и всички отговорности на Църквата към Обществото.  А преамбюлът на конституцията им започва така: „За слава на Светата, Единосъщна и Неразделна Троица“. Това е радост за всеки православен християнин.

В България член 13, т. 3 от българската конституция пише:

 „Традиционна религия в Република България е източноправославното вероизповедание.“, а в закона за вероизповеданията чл.10 т. 1 звучи така: „Традиционно вероизповедание в Република България е източното православие.

 То има историческа роля за българската държава и актуално значение за държавния й живот. Негов изразител и представител е самоуправляващата се Българска православна църква, която под името Патриаршия е правоприемник на Българската Екзархия и е член на Едната, Свята, Съборна и Апостолска църква. Тя се ръководи от Светия Синод и се представлява от Българския Патриарх, който е и Митрополит Софийски.“

Като такава Българската православна църква не е равнодушен зрител на участта на българската младеж. Затова тя и сега проявява своята високоотговорна позиция и както винаги, желае да съдейства за добруването на българския народ. Българското училище е рожба на Българската православна църква. Изконна и вековна е връзката им, като се явява и единственият механизъм, по който могат да бъдат отблъснати всички неолиберални течения заливащи нашите деца през „тик-ток“, „facebook”и масова пропаганда на модерни разбирания за ценности, като избираемо-половото приемане на личността.

Въвеждането на задължителен предмет Религия с профил Религия-Православие (катехизис) ще съдейства за отстояването на идентичността на българския народ в обединението на европейските народи.

За мен е неразбираемо противоборството за промяна в закона за образованието или е по- скоро умишлен акт на социалистите да продължават да сеят атеизъм сред младото поколение. А след това да използват предкампанийно текстове от учебника по „човекът и природата“, изживявайки се на спасители за българската младеж.

Ето я къде е лъжата!

Бъдете будни и жадни за Истината!

No payment method connected. Contact seller.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram

Подобни

Времето

15°C Усеща се 15°C
1016hPa 77% 82% 2m/s 360deg

17°C Усещане 16°C
1018hPa 51% 9% 4m/s 140deg

18°C Усещане 17°C
1017hPa 52% 20% 3m/s 110deg