ВВМУ се включи в международна среща по проект за морски симулации

ВВМУ се включи в международна среща по проект за морски симулации

Висшето военноморско училище „Н. Й. Вапцаров“ се включи в третата международна партньорска среща по проекта UTMMS – The Usage of Multipurpose Tasks in Maritime Simulation. Той се финансира от програма Еразъм +“. Общият му бюджет е 250 000 евро. По проекта работи консорциум от партньори от Турция, Гърция, Испания, Хърватия, България и Дания. Това съобщиха от Областния информационен център – Варна, научи TheSite24.

По време на срещата, която се проведе в Морския факултет на Университета в Риека – Хърватия, бяха представени напредъкът в изпълнението на проекта, неговите цели и очакваните резултати.

UTMMS има амбицията да отговори на нуждите от работна сила в областта на корабоплаването, като инвестира в професионалното обучение на бъдещите кадри. В рамките на проекта партньорите ще разработят програма за интерактивна лабораторна симулация на машинно отделение в реални условия. Програмата ще включва и системно приложение в машинното отделение, теории и процедури, в които може да се наблюдава развитието в компетенциите на включените в обучението.

На срещата бяха представени и начини за внедряване на технически елементи в 3D симулация на виртуалното пространство на машинното отделение на кораба. Този начин на обучение ще подобри професионалната подготовка на морските инженери в дистанционно обучение.

Продължителността на проекта UTMMS е до 30 декември 2024 г. 

No payment method connected. Contact seller.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram

Подобни

Времето

14°C Усеща се 14°C
1017hPa 77% 0% 5m/s 110deg

11°C Усещане 10°C
1017hPa 82% 75% 2m/s 80deg

15°C Усещане 14°C
1016hPa 67% 75% 3m/s 70deg