Захарова обвини лидерите на ЕС в антируска истерия

Захарова към фон дер Лайен: Хубаво е, че Русия контролира климата, а дали и земната ос се премества по заповед от Москва?

Официалният говорител на руското външно министерство Мария Захарова обвини лидерите на Европейския съюз в разпалване на антируска истерия, защото подтиквали Армения да отделя повече пари за военно-промишления си комплекс. “Ръководството на Армения предава своя народ заради интересите на Запада”, посочи още Захарова.

По време на пряк ефир, излъчван и в социалните мрежи, тя се спря на редица актуални въпроси, включително премахването на 465 паметници на Съветската армия в Полша. Тя нарече страната “шампион по изтриване на паметта за Втората световна война.

По думите на Захарова през април Франция може са приведе в пълна бойна готовност 1500 войници в подкрепа на Украйна. Тя нарече НАТО “агресивен блок, създаден от англосаксонците под предлог да се противопоставят на СССР, а всъщност – с цел удържане на хегемонията на Запада под американско лидерство”.

“Северноатлантическият алианс продължава да бъде инструмент за обезпечаване преди всичко на интересите на САЩ”, подчерта тя.

No payment method connected. Contact seller.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram

Подобни

Времето

11°C Усеща се 10°C
1022hPa 66% 75% 2m/s 300deg

14°C Усещане 13°C
1027hPa 67% 60% 4m/s 270deg

16°C Усещане 15°C
1023hPa 67% 20% 2m/s 340deg