Заместник-кметът Диан Иванов приветства децата от регионалната среща на училища-посланици на Европейския парламент

Форумът събра над 100 участници от Североизточна България

Регионална среща на училища-посланици на Европейския парламент се проведе за втора поредна година в Първа езикова гимназия във Варна миналата седмица. При откриването на събитието, заместник-кметът Диан Иванов сподели, че е много развълнуван, че присъства не в качеството си на ученик, какъвто е бил в това училище, а вече на заместник-кмет. 

Той прочете поздравителен адрес от кмета Благомир Коцев, който също е възпитаник на гимназията. В поздравлението си кметът акцентира на връзката, която гимназията дава на своите възпитаници с Европа. „Темите, които са на дневен ред днес, са теми, които вълнуват всеки европеец – чистотата на въздуха и водите, демократичните ни права, толерантността и помощта, които оказваме на хората в нужда“, посочва Коцев.

Форумът събра над 100 участници от Североизточна България. Разговори по актуалните въпроси за Европа проведоха проф. д-р Ингрид Шикова, преподавател в СУ „Св. Климент Охридски“, както и евродепутата Емил Радев. 

Целта на програмата за училища–посланици на Европейския парламент е да повиши осведомеността за ролята на Европейския парламент.  

Събитието бе организирано от Бюрото на Европейския парламент у нас.

No payment method connected. Contact seller.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram

Подобни

Времето

7°C Усеща се 5°C
1014hPa 87% 0% 3m/s 90deg

5°C Усещане 3°C
1017hPa 77% 78% 3m/s 90deg

0°C Усещане -3°C
1015hPa 100% 20% 3m/s 290deg