Започва VI пленер “Докосване до природата” 2023 – конкурс по живопис в курорта Св.св. Константин и Елена

Започва VI пленер "Докосване до природата" 2023 – конкурс по живопис в курорта Св.св. Константин и Елена

Най-старият български морски курорт „Св. св. Константин и Елена“ посреща участниците в VI пленер “Докосване до природата” 2023 – конкурс по живопис. Културното събитие ще се проведе в периода 11.09 – 20.09.2023 г. в гр. Варна, к. к. „Св. св. Константин и Елена”.

VI пленер “Докосване до природата” 2023  събира талантливи художници от цяла България, които ще творят на открито, рисувайки с акрилни и маслени бои в реална среда и изразявайки художествената емоция в нея, черпейки идеи и вдъхновение директно от природата.

Пленерът  е с определена тематична насоченост, която има за цел да покаже чрез изкуството и чрез различните творчески интерпретации на авторите връзката между морето, земята и хората.

Целта на Пленера е да се превърне в място за срещи, експерименти и творческа среда за автори от различни поколения, да предложи на гостите на курорта от страната и чужбина естетическа наслада чрез изящни изкуства, да се утвърди като локация, която допринася за развитие на културния туризъм във Варненския регион и  да създава нови публики.

Организаторите от Фондация „Св .Св. Константин и Елена“  създадоха подходящи условия за участниците, като осигуряват настаняване, работна площадка, материали и необходимата подкрепа. По време на VI пленер “Докосване до природата” като съпътстващо събитие ще се осъществи практическо обучение за техниките в живописта с ученици от Националното училище по изкуствата “Добри Христов“, гр. Варна.

Завършените творби, създадени по време на пленера, ще бъдат изложени в к. к. Св. св. Константин и Елена от 21 септември до 25 септември и в галерия Графит, гр. Варна от 27 септември до 07 октомври.

Най – старият български морски курорт тази година чества 115 години от основаването си  и по време на изложбата на творбите от пленера ще бъде представена и  фотоизложба “Св. св. Константин и Елена през годините – история и жизнено настояще”.

Културното събитие се организира от Фондация „Св. Св. Константин и Елена“ с финансовата подкрепа на Община Варна чрез Фонд „Култура“ и „Св. Св. Константин и Елена холдинг“ АД. 

No payment method connected. Contact seller.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram

Подобни

Времето

21°C Усеща се 21°C
1014hPa 79% 21% 2m/s 15deg

18°C Усещане 18°C
1015hPa 91% 98% 0m/s 340deg

21°C Усещане 20°C
1015hPa 53% 70% 1m/s 166deg