35 души са евакуирани от село Клисурица поради опасност от преливане на местния микроязовир

35 души са евакуирани от село Клисурица поради опасност от преливане на местния микроязовир

Пожарникарите и спасителите са реагирали на десетки сигнали за произшествия; към момента няма данни за бедстващи или застрашени хора

Главен комисар Александър Джартов, директор на ГДПБЗН, посети най-засегнатите райони и  на място се запозна с предприетите спасителни действия.

Към момента в село Клисурица, поради опасност от преливане на местния микроязовир, превантивно са евакуирани 35 човека. Изпратен и въведен е в действие модулът за отводняване на сектор СОД-Монтана.

Отводнени са 17 къщи в Берковица и е оказвано съдействие на граждани. Въведеното със заповед на кмета бедствено положение на територията на града е със срок на действие от 7 дни. В община Георги Дамяново са установени разрушения по инфраструктурата.

Посетени са над 90 адреса в село Врачеш, като сигналите са предимно за наводнени дворове. Отводнени са мазета и приземни етажи на къщи.

За днес НИМХ предупреждава за значителни  валежи и гръмотевици в 16 области от страната – Видин, Монтана, Враца, Плевен, Велико Търново, Габрово, Ловеч, Пловдив, Пазарджик, Кърджали, Смолян, Благоевград, Кюстендил, Перник, София и Софийска област.

Директорът на ГДПБЗН е в постоянна връзка с министъра на вътрешните работи Калин Стоянов с оглед предприемане на допълнителни мерки в случай на възникнала необходимост или усложняване на обстановката.

No payment method connected. Contact seller.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram

Подобни

Времето

18°C Усеща се 18°C
1018hPa 72% 20% 4m/s 110deg

23°C Усещане 22°C
1017hPa 46% 0% 3m/s 0deg

23°C Усещане 23°C
1016hPa 64% 40% 3m/s 110deg