Патриарх Неофит благослови новия премиер (СНИМКИ)

Патриарх Неофит благослови новия премиер (СНИМКИ)

Негово Светейшество Българският патриарх Неофит благослови министър-председателя акад. Николай Денков и пожела ползотворна работа на правителството.

На среща между двамата днес премиерът изрази дълбокото си уважение към високата ерудиция и обществена ангажираност на предстоятеля на Българската православна църква (БПЦ). Той благодари за ангажираността на църквата със социалните проблеми на хората, както и за активното й включване в кампаниите в помощ на бежанците от Украйна и на пострадалите от земетресенията в Турция и Сирия. Акад. Денков изказа също признателност за ролята на БПЦ за доброто взаимодействие между различните религиозни общности в България.

Западно-и Средноевропейският митрополит Антоний засвидетелства духовната подкрепа на БПЦ за новоизбрания кабинет и пожела на министрите да управляват мъдро в сегашната трудна за страната ни ситуация. Той изказа благодарност за помощта на държавата при закупуването на храм „Св. Бонифаций“ в германския град Щутгарт, което ще стане факт следващата седмица.

Белоградчишкият епископ Поликарп изрази надежда, че държавата ще подкрепи финансово също изграждането на големия храм „Св. Стефан“ в Южния парк в столицата, тъй като собствените средства на БПЦ и събраните дарения не са достатъчни.

Въвеждането на вероучение като задължителен предмет в училище също беше тема на разговора. „Това е инвестиция в бъдещето – ще намали агресията сред децата и ще възпита у тях редица добродетели“, отбеляза митрополит Антоний.

Патриарх Неофит подари Библия на премиера с пожелание в трудни моменти да намира в нея отговори на важните въпроси. Същия дар ще получат всички министри в правителството.

No payment method connected. Contact seller.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram

Подобни

Времето

20°C Усеща се 20°C
1017hPa 73% 7% 7m/s 30deg
18°C Усещане 17°C
1024hPa 61% 20% 1m/s 0deg
19°C Усещане 19°C
1019hPa 72% 20% 4m/s 160deg