Патриарх Неофит благослови новия премиер (СНИМКИ)

Патриарх Неофит благослови новия премиер (СНИМКИ)

Негово Светейшество Българският патриарх Неофит благослови министър-председателя акад. Николай Денков и пожела ползотворна работа на правителството.

На среща между двамата днес премиерът изрази дълбокото си уважение към високата ерудиция и обществена ангажираност на предстоятеля на Българската православна църква (БПЦ). Той благодари за ангажираността на църквата със социалните проблеми на хората, както и за активното й включване в кампаниите в помощ на бежанците от Украйна и на пострадалите от земетресенията в Турция и Сирия. Акад. Денков изказа също признателност за ролята на БПЦ за доброто взаимодействие между различните религиозни общности в България.

Западно-и Средноевропейският митрополит Антоний засвидетелства духовната подкрепа на БПЦ за новоизбрания кабинет и пожела на министрите да управляват мъдро в сегашната трудна за страната ни ситуация. Той изказа благодарност за помощта на държавата при закупуването на храм „Св. Бонифаций“ в германския град Щутгарт, което ще стане факт следващата седмица.

Белоградчишкият епископ Поликарп изрази надежда, че държавата ще подкрепи финансово също изграждането на големия храм „Св. Стефан“ в Южния парк в столицата, тъй като собствените средства на БПЦ и събраните дарения не са достатъчни.

Въвеждането на вероучение като задължителен предмет в училище също беше тема на разговора. „Това е инвестиция в бъдещето – ще намали агресията сред децата и ще възпита у тях редица добродетели“, отбеляза митрополит Антоний.

Патриарх Неофит подари Библия на премиера с пожелание в трудни моменти да намира в нея отговори на важните въпроси. Същия дар ще получат всички министри в правителството.

No payment method connected. Contact seller.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram

Подобни

Времето

30°C Усеща се 31°C
1009hPa 48% 31% 5m/s 120deg

30°C Усещане 31°C
1006hPa 48% 66% 3m/s 70deg

33°C Усещане 33°C
1005hPa 38% 20% 6m/s 30deg