Административният съд във Варна назначи допълнителна задача към СТЕ за преместваемите обекти на “Хоризонт”

Административният съд във Варна остави без разглеждане искането на кмета на район „Одесос“ 

Днес се проведе съдебно заседание по делото, образувано по протест на Районна прокуратура – Варна, с което се иска обявяване на нищожност на Разрешение №1/18.01.2022 г. на Гл. архитект на Община Варна, с което е разрешено на „Овърсийз – Хоризонт“ АД поставянето на 10 бр. преместваеми обекти, разположени на територията на два поземлени имота в Приморски парк, м. Салтанат, гр. Варна. Това съобщиха от Административен съд – Варна.

На днешното съдебно заседание съдът изслуша вещото лице, на което бе възложено да изработи допълнителна СТЕ (съдебно-техническа експертиза) и да отговори дали процесните два имота, на които са разположени преместваемите обекти, попадат в зона „А“, съгласно Закона за устройство на Черноморското крайбрежие, като вещото лице да извърши съответните измервания. В допълнителната СТЕ вещото лице определя поставените обекти като напълно отговарящи на характеристиката „преместваеми“ и определя тяхното местоположение „на по-малко от 100 м от плажната ивица“. По искане на страните, съдът възложи допълнителна задача на вещото лице, за изготвянето на Протокол за трасиране, с цел указването в него на това, до къде точно достига краят на 100-метровата линия от плажната ивица до двата имота и поставените на тях обекти.

Съгласно изискано с протоколно определение от съда от Министъра на регионалното развитие и благоустройството удостоверение относно статута на гр. Варна и по-конкретно, попада ли в територията на националните курорти, съдът докладва, че е прието Решение №153/24.02.2012 г., според което Варна е „климатичен курорт с национално значение“.

Следващото съдебно заседание е насрочено за 26 септември 2023 г. от 13.45 ч.

No payment method connected. Contact seller.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram

Подобни

Времето

9°C Усеща се 9°C
1015hPa 87% 16% 2m/s 140deg

4°C Усещане 1°C
1014hPa 75% 18% 3m/s 100deg

3°C Усещане 1°C
1016hPa 93% 17% 2m/s 290deg