Асен Василев: Аз лично никога не съм държал да бъда вицепремиер

Асен Василев: Аз лично никога не съм държал да бъда вицепремиер

Аз лично никога не съм държал да бъда вицепремиер, това ще го реши парламентът, каза министърът на финансите Асен Василев в предаването „На фокус“ по Нова телевизия. 

„Никога не съм бил вицепремиер в този кабинет и нямам намерение да бъда, винаги съм бил и съм искал да съм министър на финансите. Няма да се противя, но това никога не е било цел. Основната политика, която провеждам, е финансовата политика“, каза Асен Василев в отговор на въпрос дали ще бъде вицепремиер в правителството след ротацията.  

Той обясни още, че за момента се борим да влезем в еврозоната на 1 януари 2025 г. „Това е, което дискутираме с всички европейски партньори, това дискутирах и в Брюксел, и във Виена, и в Давос на срещи“, каза министърът на финансите. 

„Тази година, и вече го виждаме в данните за януари, доходите растат два пъти по-бързо от инфлацията. Предишните години доходите растяха по-бързо от инфлацията, но с два – три процента, не два пъти по-бързо. За гражданите годината ще бъде по-добра“, прогнозира той. 

Според него в момента в българските банки има изключително голяма ликвидност. 

Няма никаква драма със сградата на “Чаталджа”, каза още министър Асен Василев за продажбата на имот на тази улица. Сградата е купена от фирмата, от която аз съм излязъл още преди да вляза в първия служебен кабинет през 2021 година. Сградата е купена с банков кредит, обясни той. Има опит да се нанесе репутационна щета срещу мен, смята Василев. 

Министър Асен Василев каза още, че наемането от “Продължаваме промяната” на лобистка фирма в края на миналата година има цел да защити интересите на българската държава. 

No payment method connected. Contact seller.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram

Подобни

Времето

15°C Усеща се 15°C
1016hPa 72% 0% 6m/s 100deg

13°C Усещане 12°C
1017hPa 74% 100% 2m/s 280deg

16°C Усещане 15°C
1015hPa 63% 75% 2m/s 350deg