Атанас Стоилов: Няма да има увеличение на данъците и таксата за битови отпадъци в Аксаково през 2024 г. (ВИДЕО)

Атанас Стоилов: Няма да има увеличение на данъците и таксата за битови отпадъци в Аксаково през 2024 г. (ВИДЕО)

Видеонаблюдение ще повиши сигурността във всички населени места

Администрацията активно работи за подобряване на инфраструктурата в и до вкяко населено място в общината

Бюджетът на община Аксаково вече е приет и на практика е рекорден за нашата община. Това заяви за TheSite24 кметът на Аксаково Атанас Стоилов. Той посочи, че бюджетната рамка е над 40 млн. лв., като вътре влизат проектите, по които общинската администрация е кандидатствала и те са били одобрени от институциите. От друга страна е приходната част, която е съставена на база предходните години.

“Тази година няма да бъдат увеличавани местните данъци както и таксата за битови отпадъци за жителите на община Аксаково. Наблягаме повече на събираемостта. Силно се надявам, ако се изпълни приходната част на бюджета и съумеем да си защитим проектите – 2024 г може да се превърне в най-успешната година, откакто съм кмет на общината”, категоричен бе Стоилов.

Като най-важен акцент в бюджет 2024 инж. Стоилов посочи запазването на социалната програма, за която според него е една от най-добрите в цяла България. Кметът на Аксаково допълни, че социалните придобивки, които жителите на общината ползват, се запазват и изброи част от тях: “Детската млечна кухня ще продължи да работи, социалният патронаж също ще продължи да функционира.

„Тук искам да отбележа, че работихме много в насока на подобряване на материалната база, закупихме и нови автомобили, а желанието ни е да направим нови филиали в някои населени места като например в с. Любен Каравелово и с. Кичево. За нас социалната грижа е най-важна и затова запазваме всички услуги, които досега сме предлагали в Аксаково”, обяснява инж. Стоилов.

Повече вижте във видеото:

Следващият важен приоритет за община Аксаково е подобряване на инфраструктурата. Кметът Стоилов посочи, че екипът му ще работи активно във всички населени места, особено в насока подобряване на пътната инфраструктура.

“Това е може би най-важната тема за много от общините в България, както и в малките населени места. В селата сериозен проблем е четвъртокласната пътна мрежа, а в последно време се очертават проблеми и с водоснабдяването, тъй като след ковид кризата във всички населени места в Аксаково – общо 23 на брой, населението непрекъснато се увеличава и този казус също започна да става много сериозен. Именно затова ще работим активно за подобряване на водоснабдяването, за да можем да осигурим качествен начин на живот на хората”, категоричен е Стоилов.

Наред с всичко това в бюджет 2024 на Аксаково са отделени средства и за повишаване на сигурността на жителите на общината. В предходната 2023 г. в 11 от населените места е било изградено видеонаблюдение, което е свързано към общината и районното полицейско управление. Амбицията е тази година във всички останали населени места също да бъде изградена система за видеонаблюдение, като вече са гласувани и средствата по това направление.

Проблем за решаване на местната власт в Аксаково остава транспортното обслужване, в частност – междуселищният транспорт. Именно това е едно от най-сериозните предизвикателства, които стоят пред кмета и общинските съветници през този мандат. Според кметът Атанас Стоилов, един от вариантите е да се увеличи държавната субсидия за дейността.

No payment method connected. Contact seller.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram

Подобни

Времето

11°C Усеща се 11°C
1007hPa 87% 100% 6m/s 30deg

13°C Усещане 11°C
1008hPa 47% 40% 2m/s 150deg

16°C Усещане 15°C
1007hPa 44% 75% 5m/s 250deg