Часове остават до изчерпването на запасите от кислород на “Титан”, чуха още почуквания

Часове остават до изчерпването на запасите от кислород на "Титан", чуха още почуквания

Четвърти ден продължава издирването на подводния апарат “Титан” в Атлантическия океан. Спасителните екипи са чули още почуквания, предава БНТ.

Разширена е площта на издирвателната операция. Претърсването се извършва на територия два пъти по-голяма от тази на американския щат Кънектикът, а дълбочината на океана е 4 километра.

Петимата души на борда на “Титан” разполагат с кислород до 14:00 часа българско време, а ръководителите на издирвателната операция заявиха, че все още целта е локализиране и спасяване на човешки животи.

Оставащото количество кислород зависи от редица фактори, включително състоянието на батискафа и наличието на енергия.

Дори да бъде открит изваждането му би било изключително трудно заради голямата дълбочина. Останките на “Титаник” са на 3810 метра под морското равнище.

Към операцията се присъединява френски подводен робот, способен да се спусне на дълбочина 6000 метра. Той разполага с дистанционно управляеми манипулатори, способни да режат въжета.

“Мобилизираното оборудване е най-усъвършенстваното в света. Трябва да не губим надежда. Все още има животоподдържащи условия и ще храним надежда до последния миг”, заяви Шон Лийт, представител на канадска компания.

No payment method connected. Contact seller.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram

Подобни

Времето

15°C Усеща се 15°C
1016hPa 82% 95% 4m/s 330deg

17°C Усещане 16°C
1018hPa 51% 20% 5m/s 60deg

19°C Усещане 18°C
1017hPa 48% 20% 4m/s 110deg