ДПС изпрати 5 000 походни легла в Турция

ДПС изпрати 5 000 походни легла в Турция

5000 походни легла изпрати ДПС за бедстващите хора в Турция. Това съобщи лидерът на Движението Мустафа Карадайъ. Днес леглата бяха натоварени на 4 тира и отпътуваха за южната ни съседка.

От два дни Турция отправи нов зов за помощ към света. Стотици хиляди семейства са без покрив над главата след опустошителните земетресения. Ужасяващата трагедия се случи преди 7 дни. Нощем температурите в Турция падат до минус 19 градуса. Хората имат нужда от палатки, агрегати, газови и електрически печки, легла, спални чували и одеяла.

До момента ДПС изпрати над 21 000 одеяла, съобщи по-рано днес зам.-председателят на партията Ахмед Ахмедов, който координира мащабната дарителска акция на Движението.

До вчера ДПС транспортира още над 35 тира с помощи, над 140 тона храни – консерви и варива, над 102 тона дрехи, химически препарати, санитарни и хигиенни материали, памперси и детски храни и дрехи.

Още веднъж изказваме нашите съболезнования към близките на десетките хиляди загинали в опустошителните земетресения. В непрекъсната координация сме с посланика на Република Турция у нас – Нейно Превъзходителство г-жа Айлин Секизкьок. Така разбрахме за нуждата от походни легла и осигурихме 5000, които тази вечер ще са в Турция, каза Карадайъ.

Вчера той лично участва в товаренето на тирове с помощи в основния логистичен център на ДПС – Хасково, и в транспортирането на даренията до Одрин (Едирне). В кризисния щаб в Одрин (Едирне) Мустафа Карадайъ се срещна с и.д. областния управител на Одрин (Едирне) Съдкъ Зихин, зам.-областния управител Зафер Карамехмедоглу, отговорника на областния кризисен щаб Селим Ак и областния председател на АК парти Белгин Иба.

В Одрин беше председателят на ДПС г-н Карадайъ, който координира хуманитарната помощ, дарена от сърце от наши сънародници и български

приятели от цяла България, написа във Фейсбук страницата на турското посолство г-жа Секизкьок. Тя съобщи, че Карадайъ на място е координирал от какво още имат нужда бедстващите в Турция хора.

700 000 лв. събра вече ДПС за пострадалите в опустошителните земетресения по специалната дарителска сметка, която партията откри.

Бяхме ранени много, много тежко. Но ще излекуваме раните си. Ние не се предаваме, написа още Н.Пр. Айлин Секизкьок. Заедно с нашите генерални консули в Пловдив и Бургас гарантираме, че помощта, която се изпраща за Турция и отговаря на нашите първостепенни нужди ще достигне до нашата земетръсна зона по възможно най-бързия начин, подчерта тя.

ДАРИТЕЛСКА СМЕТКА В ПОМОЩ НА ТУРСКИЯ НАРОД

Титуляр: ДПС

Търговска банка Д АД

IBAN BG96DEMI92405000309448

BIC DEMIBGSF

No payment method connected. Contact seller.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram

Подобни

Времето

8°C Усеща се 5°C
1017hPa 87% 40% 7m/s 290deg

2°C Усещане -3°C
1021hPa 79% 100% 7m/s 270deg

9°C Усещане 5°C
1016hPa 87% 100% 9m/s 290deg