Дяволът е в детайлите: Абитуриентските балове, ресторантите, хотелите, бижутата и парфюмите

Дяволът е в детайлите: Абитуриентските балове, ресторантите, хотелите, бижутата и парфюмите

Абитуриентският бал е едно от най-знаковите и запомнящи се събития в житейския ни път. И ако около този въпрос трудно може да се породи неразрешим спор, то съвсем по друг начин стоят нещата, когато трябва да изберем как да отпразнуваме подобаващо преминаването към този нов етап от живота, без да трупаме излишен недобър опит с хотелиери и ресторантьори, търговци на облекла, обувки, козметика, аксесоари и пр. Би трябвало вече всичко да е подготвено, но детайлите често остават за накрая и е добре да им се обърне внимание преди деня на самия бал, за да може да се поправят, ако нещо не изглежда съвсем наред при една бърза “ревизия”.

Козметика и бижута

„Не бива да се доверяваме на оферти за големи намаления, например на парфюми от известни марки в интернет, за да не попаднем на ментета“, съветва Габриела Руменова от онлайн платформата „Ние, потребителите“.

„Същото важи и за различни аксесоари, затова трябва да се провери кой търговец ги предлага и купувачите да се уверят, че става дума за реален представител на съответния бранд “, добавя тя през в. „Галерия“.

Възможно е бижутата да съдържат химични елементи като никел, кадмий и др. над нормата и да доведат до кожни алергии по-сериозни здравословни проблеми.

Фалшивите парфюми, кремове и грим пък могат да предизвикат контактен дерматит или дори възпаление на кожата.

Хотелско настаняване

Ако завършващите са решили да отидат в курорт у нас или в чужбина, е важно да поискат точна оферта от туроператора. Прави впечатление, че в рекламните текстове в интернет обявите на агенции за подобни пътувания посочената цена невинаги е реалната. Когато се отвори офертата, се вижда, че има възможност за избор между няколко хотела с различен брой звезди, но цената за настаняване дори и в най-ниско категорийния е по-висока с около 100 лв. от оферираната в рекламата, с която потребителят е привлечен. Затова трябва да се внимава и да се гледа какво пише в подробния текст на офертата, да се уточни в какви стаи ще бъде настаняването, какви са условията при настаняване на 2, 4 и повече човека в една стая, точната крайна цена и кога и как ще се извърши плащането, а преди да се направи резервацията, да се потърси информация и отзиви за съответния курорт и хотел.

Ресторантът

Абитуриентите, които ще празнуват в ресторант, но все още не са се спрели на конкретен избор, трябва детайлно да проучат какво точно включва предплатената сума по куверта и на място да следят дали тя се изпълнява. Понякога се срещат текстове, че цените допълнително ще бъдат уточнявани. Това е предпоставка за неприятности впоследствие, тъй като може да се стигне до изнудване на потребителите, да се плати част от предварително заявената услуга, но без преди това да се знае стойността й. А след това да се окаже, че трябва да се доплаща на място за една или друга допълнителна услуга – задължителна или пък не. Много актуални в момента са допълнителни услуги като превозване с лимузина, снимки на фото стени, настаняване край басейни и водни части и др.

No payment method connected. Contact seller.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram

Подобни

Времето

18°C Усеща се 18°C
1018hPa 82% 0% 0m/s 0deg

19°C Усещане 19°C
1022hPa 77% 6% 2m/s 150deg

22°C Усещане 22°C
1018hPa 64% 20% 3m/s 150deg