Международен ветеринарен екип прегледа обитателите на Парк за мечки – Белица (СНИМКИ)

Международен ветеринарен екип прегледа обитателите на Парк за мечки – Белица (СНИМКИ)

Годишните медицински прегледи са част от програмата на ЧЕТИРИ ЛАПИ за поддържане на здравословното състояние на мечките в парка

Като част от ежедневните грижи за благосъстоянието на кафявите мечки, които живеят в ПАРК ЗА МЕЧКИ Белица, ЧЕТИРИ ЛАПИ провежда профилактични прегледи за обитателите на парка. Тази година мечките Теди, Ива, Бойка, Боби и Маринка бяха обстойно прегледани и им бяха направени множество изследвания – ехография, рентгенови снимки, дентални прегледи и иновативно медицинско изследване на слуха със специална апаратура. Прегледите са част от годишната програма на парка за поддържане на здравословното състояние на животните и предоставяне на максимално добри условия за живот. ПАРК ЗА МЕЧКИ Белица отвори за посетители за Сезон 2023 в началото на миналия месец и всички мечки вече са събудени от зимен сън.

Belitsa, Bulgaria | 2023 05 02 | Annual medical check of the bears in BEAR SANCTUARY Belitsa, Bulgaria. Bear Teddy.

Екип от шест ветеринарни лекари, специалисти на ЧЕТИРИ ЛАПИ – австрийски, български ветеринари и немски специалисти от Лайбниц Института за зоопарковете и дивата природа в Германия, извърши прегледите. При тях беше установено, че повечето мечки, които живеят в парка, са здрави и се чувстват добре. Седемгодишният мечок Теди се радва на отлично здраве. Боби, който страда от коксартроза на задните крайници, ще има нужда от всекидневната рехабилитация и адаптиране на терапията си. На мечките Бойка и Маринка им бяха извадени увредени зъби, но те вече се чувстват добре след зъболекарските си процедури. За съжаление, прегледите установиха и пълната глухота на най-новия обитател на парка, мечката Ива.

„Състоянието на Ива, което вероятно е по рождение, ще наложи да я наблюдаваме още по-внимателно при интеракциите й с други мечки и евентуално, може да се наложи да не я събираме с другите обитатели,“ каза Димитър Иванов, директор на ПАРК ЗА МЕЧКИ – Белица. Припомняме, че паркът е съвместен проект между Фондация Бриджит Бардо и ЧЕТИРИ ЛАПИ и е спасителен оазис, рехабилитационен център и място за подслон и защита на кафяви мечки в беда. През последните две десетилетия, паркът предоставя убежище на множество мечки в бедствено положение, като им осигурява благоприятно място за живот в естествени условия и им предоставя специална грижа. В парка за мечки в Белица са настанени 18 мечки от България, Сърбия и Албания, както и други, пострадали от човешка намеса.

No payment method connected. Contact seller.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram

Подобни

Времето

15°C Усеща се 15°C
1016hPa 82% 95% 4m/s 330deg

17°C Усещане 16°C
1018hPa 51% 20% 5m/s 60deg

19°C Усещане 18°C
1017hPa 48% 20% 4m/s 110deg