Европейската шампионка Йоана Илиева предизвика еуфория сред децата от СК по фехтовка “Ахил” – Варна

Европейската шампионка Йоана Илиева зарадва децата от СК по фехтовка “Ахил” – Варна, съобщи за Youth Street Varna мениджърът на клуба Тодор Касабов. Ето какво сподели той за медията ни:

“Обичайна вечерна тренировка за децата от спортен клуб по фехтовка „Ахил“ – Варна. Кой да предположи, че предстоят дуели с европейската шампионка и бронзова медалиста от световното първенство Йоана Илиева?

Тренировката беше към края си, когато вратата се отвори и през нея  влязоха първите саби на българския национален отбор  – Олга Храмова и Йоана Илиева.

Оръжията спряха да звънят, виковете заглъхнаха. Маските бяха свалени и безстрашните малки сабльори се скупчиха с невярващи очи.  Шумната иначе  зала  притихна. Дори Матей замълча.

Вярно, децата бяха виждали и преди Олга и Йоана по състезания, отдалеч, или като съдии, но сега…. да дойдат в тяхната зала, тук, специално при тях!  Да разговарят за общата им любов към фехтовката, за големите състезания и пътя към успеха.

Да ги прегърнат, да вземат автографи, да изиграят няколко туша със звездите на българската женска сабя, това е съвсем друго, вдъхновяващо усещане и незабравимо преживяване.

Благодарим Ви, Олга и Йоана, за вниманието към децата, за радостта и вълнението в очите им! А резултатите от мачовете на състезателите ни с Йоана Илиева ще останат строго пазена клубна тайна”, коментира Тодор Касабов.

No payment method connected. Contact seller.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram

Подобни

No Content Available

Времето

19°C Усеща се 19°C
1017hPa 94% 6% 1m/s 0deg
22°C Усещане 22°C
1021hPa 67% 20% 3m/s 140deg
21°C Усещане 21°C
1017hPa 83% 100% 6m/s 120deg