Фонтаните във Варна заработват отново до средата на май

Фонтаните във Варна заработват отново до средата на май

До 1 юни ще бъде изцяло подновено осветлението в Морската градина, докладвано бе на седмичната оперативка в Община Варна

От 1 до 15 май ще бъдат пуснати всички фонтани във Варна, в това число и този на площад „Независимост“. Това докладваха от фирмата, която поддържа съоръженията, по време на редовната оперативка на всички административни звена в Община Варна. Фонтанът до сградата на Общината има нужда от по-сериозен ремонт, не само от поддръжка, за което е назначено обследване, стана ясно на сутрешната среща.

В същия период след надлежна проверка поетапно ще бъдат пуснати и градските чешми, включително тези в Морската градина. Кметът Благомир Коцев нареди проверка на чешмата на крайбрежната алея под сцена „Раковина“, възможностите за възстановяване на арката и водоподаването към нея.

Договорите за пътна поддръжка са подписани и започва поетапната рехабилитация на улици, като приоритетните участъци са посочени от съответните райони. От общинската дирекция „Инженерна инфраструктура и благоустрояване“ увериха също, че на 1 юни Морската градина ще свети с подменено осветление.

По време на срещата стана ясно още, че лятното зацветяване на парка започва след Гергьовден със сезонни растения, а през есента ще се приложи проектът за озеленяване с многогодишна растителност. Представителното зацветяване на булевардите „Княз Борис I“, „Мария Луиза“ и „Владислав Варненчик“ също започва след великденските празници.

По график се извършва и косенето във всички райони на общината, докладваха на оперативката. Тревните площи в Морската градина се косят вече за трети път тази година.

No payment method connected. Contact seller.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram

Подобни

Времето

17°C Усеща се 17°C
1017hPa 72% 40% 6m/s 120deg

25°C Усещане 24°C
1016hPa 41% 0% 2m/s 0deg

24°C Усещане 24°C
1015hPa 57% 20% 3m/s 90deg