Инфарктните ситуации в БДЖ нямат край! Подложиха на стресов маратон пътници, които едва кретат! (ВИДЕО И СНИМКИ)

В абсурдна ситуация имаше “късмета” да попадне на жп гара София репортер на СайтЪТ, докато чака влак към Варна вчера сутринта.

Възмущение предизвика абсурдната организация на БДЖ, която вчера стресира чакащите влака от столицата към Варна. За пореден път държавната железница ни изправи косите.

Младо семейство потегли на уикенд почивка, преживя истински филм на ужасите!

Като повечето организирани хора, при това с дете, пристигнахме на гарата в 8.45 часа, за да има време за купуването на билети, кафе и настаняване в релсовото возило, предпочитано уж като най-безопасен транспорт. Влакът София-Варна трябваше да потегли в 10.10 часа през Горна Оряховица. В 9.00 часа купихме билети със запазени места, до тук всичко е точно.

Видяхме, че на таблото обаче не е обявен коловоз. Попитахме служителката на гишето, тя обясни, че все още композицията не е заела мястото си и когато това стане, ще бъде обозначен коловозът. Седнахме с детето на столчетата и зачакахме… Времето напредваше, а междувременно други притеснени хора, сред които възрастни мъже и жени, майки с колички, трудноподвижни пътници, също започнаха да нервничат и питат към кой коловоз да се отправят, тъй като там са много и придвижването отнема време.

Общата тревога сякаш ни сплоти, завързахме разговори, започнахме да споделяме кой откъде е и закъде пътува, в това няма нищо необичайно. Около 9.55 часа стана ясно, че влакът има 10 минути закъснение, но въпреки това, така и на таблото не се появи коловоз. Пространството пред гишетата се изпълни с хора, вперили поглед в електронната система. В 10.06 минути най-после на таблото се изписа коловоз 10 з и хората като обезумели се втурнаха на прибежки, натоварени с багаж, да тичат към перона.

Сякаш участвахме в някакъв флашмоб на абсурда, сътворен от БДЖ.

Предполагаше се, че ако се наложи, ще ни изчакат, но пък никой не даваше гаранция за това при подобна организация. Естествено, ескалаторите не работеха, явно държавната железница пести от ток. Човек с патерици едва успя да стигне до перона. Ситуацията изнерви всички, дошли навреме, за да могат спокойно да хванат влака и се приберат по родните си места.

Друга тема е това, че в първа класа се настанихме на изтърбушени седалки, в тоалетната нямаше вода, едната врата на вагон А, т.е. първа класа, не се отваряше, а в другия край – не се затваряше, което е крайно рисковано за пътниците, особено с малки деца.

Бях свидетел на ситуация, при която две майка с дечица се втурнаха да слизат на малка гара, където престоят е не повече от минута, не успяха да отворят вратата, след това тичайки с децата на ръце се спуснаха към другия край на вагона, за да слязат. Междувременно успяха в последната секунда, когато влакът потегляше и по чудо не стана беля.

Искаме да заострим вниманието на БДЖ да подхожда с повече уважение към своите пътници – клиенти, които разчитат ако не на комфорт, то поне на поносими условия на пътуване, в които рискът от инциденти и инфарктни ситуации е сведен до минимум.

No payment method connected. Contact seller.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram

Подобни

Времето

16°C Усеща се 16°C
1013hPa 72% 100% 6m/s 350deg

13°C Усещане 12°C
1017hPa 88% 75% 3m/s 320deg

13°C Усещане 13°C
1015hPa 88% 20% 2m/s 300deg