Интеграцията на деца от ромски семейства в българските училища обсъдиха на среща в община Варна със зам.-кметът Павел Попов

Всеки споделен с нас проблем е сигнал, който приемаме много сериозно и на който търсим подходящо решение, подчерта заместник-кметът

Срещите с организации, които работят на терен и споделят опит са от изключителна полза. Това заяви заместник-кметът по културата, образованието и спорта Павел Попов по време на приемния си ден, когато се срещна с представителя на Сдружение „Милосърдие за теб“ Силвия Бакалова.

Двете страни обсъдиха интеграцията на деца от ромски семейства в системата на българските училища. Представителят на сдружението разказа за дългогодишната си работа по линия на образованието в ромската общност на варненския кв. „Владислав Варненчик“. Споделени бяха и идеи за успешна интеграция на децата в училище. Като медиатори с опит, от сдружението заявиха желание за сътрудничество, диалог и обмен на информация с Община Варна.  

Следващият приемен ден на зам.-кмета Павел Попов е на 22 февруари от 14.00 часа, но графикът вече е запълнен.  Заместник-кметът приема граждани всеки втори и четвърти четвъртък на месеца.

No payment method connected. Contact seller.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram

Подобни

No Content Available

Времето

10°C Усеща се 9°C
1014hPa 76% 0% 2m/s 110deg

7°C Усещане 5°C
1014hPa 70% 0% 3m/s 90deg

7°C Усещане 6°C
1016hPa 76% 0% 2m/s 290deg