Родители се жалваха на зам.-кмета: От години децата ни не излизат на въздух в двора на ОУ “Д. Дебелянов” заради сагата с покрива

„Запознати сме с цялата сага около дългогодишните ремонти на покрива на СУ „Димчо Дебелянов“, посочи по време на приемния си ден на среща с родители, зам.-кметът Попов. Той подчерта, че за решаване на казуса е свикана независима експертна комисия, която на 13 февруари трябва да излезе със становище за действията, които да се предприемат.

Посещенията в двора ще бъдат възможни, когато се изпълнят предписанията и се гарантира животът и здравето на децата, което е от първостепенна важност!“, подчерта на срещата Павел Попов.

За проблемите с които се сблъскват учениците от СУ „Димчо Дебелянов“ разказаха родители. По техни данни от 3-4 години децата им нямат възможност да прекарват време за отдих и физическо възпитание в двора на училището, поради дългогодишен казус, свързан с ремонт на покрива.

Преди време във връзка със случая бе пусната и петиция за пълно обследване на покривната конструкция на СУ “Димчо Дебелянов”, която бе разпратена на вниманието на община Варна, областна администрация и РУ МОН – Варна. Ето какво се посочва в нея:

На 08.02.2022 г., част от покривната конструкция на сградата на СУ „Димчо Дебелянов“, претърпя щета. Очевидно е, че предстои ремонт на наскоро подновения с еврофинансиране покрив. Членовете на Обществения съвет и родители на деца, учещи в СУ „Димчо Дебелянов“, сме обезпокоени от поредния проблем с базата, който ограничава движението и е потенциално опасен за деца и служители на училището, както и за преминаващи през централната част на Варна граждани.

Още по-тревожни са сигналите в медиите, че и други ремонти, извършени по същия проект, вече дават сериозни дефекти. И от неспециалист е видно, че и други зони, освен с падналите керемиди, не изглеждат в подобаващо състояние. Предвид всичко това и нуждата от окончателно решение на проблема, както и с оглед обезпечение на всеобхватността на бъдещия ремонт, настояваме за извършване на обстойно техническо обследване на покривната конструкция. То би изяснило причините за аварията, което ще способства отстраняването им и ще препятства нужда от последващи ремонтни дейности.

Не по- малка полза от цялостна експертиза би било прекъсване на спиралата от частични ремонти и оптимизиране на разходваните обществени средства. Животът, здравето и спокойствието  на децата и обезпечаването на непрекъснат учебен процес са приоритет както на училищното ръководство и персонал, така и на Обществения съвет, като орган, осъществяващ граждански контрол и представляващ родителите на ученици, обучаващи се в училището.     

С уважение, Членове на ОС при СУ „Димчо Дебелянов“ гр. Варна

No payment method connected. Contact seller.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram

Подобни

No Content Available

Времето

9°C Усеща се 8°C
1015hPa 81% 18% 2m/s 120deg

5°C Усещане 3°C
1014hPa 75% 0% 3m/s 100deg

4°C Усещане 2°C
1016hPa 93% 0% 3m/s 300deg