Инж. Йордан Денев от ТУ-Варна e победител в конкурса за млади учени и специалисти

Ас. д-р инж. Йордан Денев от ТУ-Варна e победител в конкурса за млади учени и специалисти „Инж. Златан Бръчков” на Научно технически съюзи – Варна, съобщиха от пресцентъра на учебното заведение за СайтЪТ.

Наградата – грамота и парична премия беше връчена от проф. д-р Стефан Вачков, председател на Управителния съвет на Териториалната организация на Научно техническите съюзи – Варна, на годишното Общо събрание на организацията, проведено на 8.06.2023 г.

Конкурсът за млади учени и специалисти до 35-годишна възраст на името на инж. Златан Бръчков – първия председател на настоятелството на учредената през 1908 г. “Варненска техническа дружба” – първообраз на варненската организация на НТС се провежда ежегодно. Право за участие в конкурса имат млади учени и специалисти до 35-годишна възраст: доктори, докторанти, асистенти и преподаватели от варненските университети и научни институти, както и специалисти от фирми на територията на Варна, които имат самостоятелна или в съавторство иновативна разработка или научен труд с конкретни постижения за съответната календарна година.

Ас. д-р инж. Йордан Денев, който спечели конкурса за 2022 г. е възпитаник на Технически университет – Варна, има професионален опит като технолог в корабната индустрия и към настоящия момент е успешен преподавател в катедра „Корабостроене, Корабни машини и механизми“ на университета. Миналата година под негово наставничеството младежи от специалност „Корабостроене“ на Професионална гимназия „Св. Димитър Солунски“, гр. Белослав направиха макет на реален многоцелеви транспортен кораб в работилницата на училището.

Академичното ръководство на Технически университет – Варна пожелава на младия колега, нови творчески успехи в преподавателската и научна дейност и да продължи да работи за издигане престижа на университета.

No payment method connected. Contact seller.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram

Подобни

Времето

15°C Усеща се 15°C
1016hPa 77% 82% 2m/s 360deg

17°C Усещане 16°C
1018hPa 51% 9% 4m/s 140deg

18°C Усещане 17°C
1017hPa 52% 20% 3m/s 110deg