IV Международен турнир по стрелба с традиционен лък ,,Исторически парк 2023‘‘ ще се проведе в края на септември

IV Международен Турнир по Стрелба с Традиционен Лък ,,Исторически парк 2023‘‘ ще се проведе в края на септември

На 23-и и 24-и Септември 2023 г. Исторически парк ще бъде домакин на Четвърти Международен Турнир по Стрелба с Традиционен Лък ,,Исторически парк 2023‘‘, научи СайтЪТ.

За първи път през тази година, основния турнир ще бъде предшестван от специфична и отделна надпревара по безлимитна стрелба /”flight shooting”/ “Тракийски стрелец 2023”, която ще се проведе на 22-и Септември в близост до Парка.

Участие в този голям и вече традиционен турнир, ще вземат стрелци от клубове по традиционна стрелба, както и индивидуални участници от България и чужбина. Участниците ще премерят сили в стрелба с различни варианти на традиционни лъкове.

Като официални гости на турнира ще бъдат поканени някои от най-изявените състезатели в страната и света, изследователи на традиционната и интуитивна стрелба, както и изкусни майстори в изработката на традиционни лъкове.

За безпристрастното отчитане на резултатите и отсъждане на призовите места, ще бъде определена авторитетна съдийска колегия, излъчена от Българската федерация по стрелба с лък.

Основния турнир ще се проведе в два състезателни дни. Стрелците ще премерят сили в различни дисциплини, като: средновековна въртяща се мишена ,,ЗМЕЕБОРЕЦ“, стрелба по традиционна османска мишена “Пута”, дисциплина за далечна стрелба 90 м., приложна стрелба по 3D мишени, стрелба от лодка, стрелба под наклон от крепостна стена, както и стрелба по разнообразни мишени на различни дистанции от 10 до 60 м. в общо 18 дисциплини.

Турнирът е отворен и в него ще може да се включи всеки почитател на изкуството за стрелба с лък, който предварително е заявил своето участие. Кандидатът трябва да използва традиционен лък без поставка за стрелата, само един “нок пойнт” на тетивата, разрешени са всички хватове, да разполага с поне 12 дървени стрели с естествен накрайник (,,self nock“ ) и традиционно историческо облекло. Забранени са спусъци, мерници, нивелиращи устройства, както и всякакви отбелязвания по лъка, които могат да се използват като мерник.

Таксата за участие в турнира е 60 лева за възрастни и 30 лева за деца и младежи.

Стрелците ще се съревновават в четири групи – деца до 10 г. включително, младежи до 16 г. включително, жени и мъже. Децата до 10 г. стрелят от по-близки дистанции и единствено при тях е разрешено използване на стрели с пластмасови насадки.

Записването за турнира става онлайн чрез заявка за участие от бутона отдолу „Заяви участие“.

Заявки за участие се приемат до 20/09/2023 година. Участници, които не са заявили онлайн своето участие и се регистрират в турнира в деня на провеждането му, заплащат пълна такса за участие без да е включено изхранване.

Наградният фонд на турнира осигурява домакина и организатор на събитието- Исторически парк. Паркът ще има за цел да възнагради достойно труда и уменията на най-добрите стрелци и възродители на това древно и красиво изкуство. Победителите в различните групи ще получат призове за I, II, III място, като при мъже и жени са предвидени и парични награди, а при децата и младежите предметни такива.

В двата състезателни дни Исторически парк очаква хиляди гости, любители на историята и културата на своите предци, от България и целия свят. Всички посетители ще се насладят на древното изкуство и уменията на бойците с лък.

БЪДЕТЕ ЗАЕДНО С НАС,

на Четвъртия международен турнир по стрелба с традиционен лък – ,,Исторически парк 2023‘‘, на 23-и и 24-и Септември 2023г. в Исторически парк, с. Неофит Рилски.

No payment method connected. Contact seller.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram

Подобни

Времето

22°C Усеща се 21°C
1022hPa 35% 20% 5m/s 360deg
22°C Усещане 21°C
1023hPa 35% 75% 4m/s 330deg
25°C Усещане 24°C
1020hPa 25% 100% 4m/s 280deg