Кметът на Варна призова министъра на туризма да разгледа бараките на “Златни пясъци” (ВИДЕО)

Кметът на Варна призова министъра на туризма да разгледа бараките на "Златни пясъци"

Кметът на Варна Иван Портних призова новия министър на туризма Зарица Динкова да разгледа бараките на “Златни пясъци”, предаде СайтЪТ. Той отправи покана към министър Динкова да се запознае със ситуацията в к.к. “Златни пясъци”, за да се види от близо незаконните преместваеми обекти, които са разположени на територията на курортния комплекс.

“Нека да се запознае с бараките, от които туристите няма къде да ходят по тротоара и трябва да вървят по улиците. Отделно тези грозни обекти спират и гледката към морето, което не се вижда. Надявам се, че тя няма, както предния министър Илин Димитров, позорно да тупа топката и месеци наред да не вземе отношение.

Знам, че министърът на туризма ще намери малко време да разгледа ситуацията в к.к. “Златни пясъци” и да каже, каква е нейната позиция за тези незаконни, грозни, но и опасни обекти. Крайно време е Министерството на туризма да предприеме законодателни инициативи по отношение на тези преместваеми обекти в националните курортни комплекси, защото подписвайки една схема, която няма срок и без да имат представа, какво точно подписват – прехвърлят негативите върху целия туристически бранш”, категоричен бе Иван Портних.

По думите на Портних, една от причините, които туристите споделят като минус за нашите комплекси е безразборното поставяне на бараки и съответно – загрозяването на курортите.

Повече вижте във видеото!

No payment method connected. Contact seller.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram

Подобни

Времето

17°C Усеща се 16°C
1001hPa 59% 100% 2m/s 360deg

15°C Усещане 14°C
1000hPa 72% 20% 6m/s 110deg

14°C Усещане 14°C
1000hPa 77% 100% 2m/s 110deg