Левон Манукян във Варна: Диригентът е човек, който борави с емоциите и сърцебиенето на много хора!

Левон Манукян във Варна с уникален спектакъл 4Млатните песни на Златния орфей"

Диригентът Левон Манукян с поредно гостуване във Варна. Маестрото посети отново морската столица по повод прекрасния спектакъл “Златните песни от Златния орфей” с участието на Маргарита Хранова, Орлин Горанов и държавна опера Бургас.

Ето какво сподели Левон Манукян за спектакъла, за ренесанса на българската музика, за професията “Диригент”, за вълнуващите моменти на сцената, за предстоящите проекти, за младите хора. Прекрасната атмосфера на концерта във ФКЦ Варна и откровеното интервю бяха предоставени за СайтЪТ със съдействието на Краси Янев и Театър “Българан”.

Новият проект е създаден за ценителите на вечните родни поп песни, които вълнуват поколения българи и продължават да звучат актуално и днес. Идеята е да прозвучи отново на живо пред слушателите песенното творчество от фестивала “Златният Орфей”, който е емблематичен за България и заема достойно място в съкровищницата на европейската култура, изтъкват създателите на проекта.

Публиката във Варна успя да чуе незабравими песни като “Заклинание”, “Делфините”, “Песен моя, обич моя”, “Повей, ветре”, “Надежда”, “Джулия”, “Се ла ви”, “Нека да е лято”, “Закъснели срещи”, “Една българска роза”, “Хора и улици”, “Бяла тишина”.

Орлин Горанов и Маргарита Хранова бяха солисти на оркестъра на Държавна опера – Бургас под диригентството на маестро Левон Манукян – автор и на оркестрациите. Идеята, сценарият и мултимедията са дело на Юлия Манукян.

No payment method connected. Contact seller.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram

Подобни

Времето

5°C Усеща се 5°C
1015hPa 100% 20% 1m/s 0deg

7°C Усещане 5°C
1013hPa 70% 20% 3m/s 0deg

2°C Усещане 2°C
1014hPa 100% 40% 1m/s 0deg