Министър Иван Шишков: Проектът за магистралния водопровод във Варна липсва и в МРРБ (ВИДЕО)

Шишков във Варна

Разрешението за ползването на магистралния водопровод във Варна, който аварира два пъти, е от 2008 година. Инвеститор е било МРРБ, но проектът липсва както в министерството, така и в община Варна или във водното дружество в града. Това заяви министъра на регионалното развитие и благоустройството арх. Иван Шишков, областния управител Марио Смърков, кмета Иван Портних, ръководителите на Агенция „Пътна инфраструктура“ и на „Български ВиК холдинг“, предаде СайтЪТ. Той посочи, че положената тръба от стъклопласт е неподходяща за това място и подчерта, че се търси вариант за авариен ремонт на част от проблемния водопровод в наклонения участък, където стават авариите. Парите ще осигури „ВиК-Варна“, като ще бъдат положени метални тръби. Русев допълни, че ще бъдат подменени около 160 метра от водопровода.

Инж. Веселин Русев: ВиК – Варна не разполага с никакви документи за строежа на авариралия водопровод (ВИДЕО)

Министър Шишков коментира и Водния цикъл на Варна. По думите му, от големия ВиК проект в морската столица ще бъдат изпълнени около 40%.

Планирането и проектирането през годините е било забавено и поради тази причина сега от 8 обекта, само два ще станат факт, обясни министърът. По думите му останалите дейности ще бъдат реализирани през следващия програмен период. Според министъра настоящият управител на „ВиК – Варна“ Веселин Русев няма вина за създалата се ситуация. Той посочи още, че проблемите са се натрупали в предходни години и сега ръководството на дружеството се старае да запази европейското финансиране.

Управителят на „ВиК-Варна“ Веселин Русев уточни, че всички обекти, по които се работи в момента, ще бъдат довършени. Той увери, че градът няма да остане разкопан.

Министър Шишков коментира и проблема с водопровода във Варна, който аварира два пъти за един месец. По думите му

Кметът Иван Портних коментира, че подмяната на тръбите ще помогне за разрешаването на проблема, но трябва да бъде направено обследване на целия водопровод, за да се проучи дали няма и други рискови участъци.

No payment method connected. Contact seller.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram

Подобни

Времето

15°C Усеща се 15°C
1016hPa 77% 82% 2m/s 360deg

17°C Усещане 16°C
1018hPa 51% 9% 4m/s 140deg

18°C Усещане 17°C
1017hPa 52% 20% 3m/s 110deg